lördag 5 september 2009

Konstiga intervaller

Ett träningspass med någon form av konstiga intervaller blev det idag. Det var inte alls tanken från början utan jag tänkte mera att jag skulle köra 8-10 km i strax över 5min/km fart. Jag ökade dock farten hela tiden så kilometrarna blev snabbare och snabbare fram till 6 km. Då insåg jag att det inte skulle kunna fortsätta på samma sätt och försökte lugna ner mig något.

Då tog jag det lugnt och höll ungefär planerad fart i en kilometer innan farten började öka igen. Det blev dock ett väldigt skönt pass av det hela. Kanske lite för hårt med tanke på att jag planerar lite längre distans redan imorgon förmiddag. Börjar mer och mer kännas som att jag vågar träna kroppen lite hårdare igen även om jag fortfarande känner att hälsenorna är lite stela ibland. De excentriska tåhävningarna fortsätter jag med dagligen (även om det är förbannat tråkigt).

Att jag om en vecka ska klara att springa 21 km med en snittfart som är 40 sekunder snabbare per kilometer (för att slå personbästa) känns dock väldigt avlägset. Jag måste nog hitta ett bra sätt att lura mig själv med andra ord.

12k@4:50