lördag 5 september 2009

Konstiga intervaller

Ett träningspass med någon form av konstiga intervaller blev det idag. Det var inte alls tanken från början utan jag tänkte mera att jag skulle köra 8-10 km i strax över 5min/km fart. Jag ökade dock farten hela tiden så kilometrarna blev snabbare och snabbare fram till 6 km. Då insåg jag att det inte skulle kunna fortsätta på samma sätt och försökte lugna ner mig något.

Då tog jag det lugnt och höll ungefär planerad fart i en kilometer innan farten började öka igen. Det blev dock ett väldigt skönt pass av det hela. Kanske lite för hårt med tanke på att jag planerar lite längre distans redan imorgon förmiddag. Börjar mer och mer kännas som att jag vågar träna kroppen lite hårdare igen även om jag fortfarande känner att hälsenorna är lite stela ibland. De excentriska tåhävningarna fortsätter jag med dagligen (även om det är förbannat tråkigt).

Att jag om en vecka ska klara att springa 21 km med en snittfart som är 40 sekunder snabbare per kilometer (för att slå personbästa) känns dock väldigt avlägset. Jag måste nog hitta ett bra sätt att lura mig själv med andra ord.

12k@4:50

4 kommentarer:

Espen sa...

Hvilken startgrupp er du tildelt på Stockholm Maraton?

Jeg skal løpe ut i gruppe C kl 16:35 .. Du er vel i gruppe A eller B og har start 16:30 tenker jeg?

Hva er målet? Og hva tror du er realistisk nå?

Tobias sa...

Jag startar i startgrupp B.

Jag funderar fortfarande på vad jag ska sätta för mål. Tror att ett realistiskt mål är att gå en bit under 1:35.

Jag tror att jag kommer starta i 4:30 tempo så får vi se om jag klarar att öka eller tappar andra milen...

Espen sa...

Samme som meg det! Jeg også kommer til å starte i 04:30 de første kilometer også springe ned mot 04:20... håper jeg.. :)

Hvis du ser en løper med en ORANGE sko og en HVIT sko (saucony fastswitch) så må du huske å hilse :)

Lykke til på Lørdag!

Jeg skal kjøre intervaller i dag.

Tobias sa...

Förhoppningsvis ser jag dig inte förrän efter jag gått i mål med tanke på att du startar 5 minuter efter mig ;-)

Men ser jag dig så lovar jag att hälsa! Själv springer jag med största sannolikhet i gula Adidas Adios och en grön Jogg.se tröja.