torsdag 27 augusti 2009

Årets huvudmål...eller?

Redan innan jag sprang Stockholm Halvmarathon förra året hade jag anmält mig till årets lopp. Att jag sprang förra året var mer ett snabbt beslut mest för att jag blev så sugen på att springa trots en ganska otränad kropp. Huvudmålet var hela tiden att träna ett år och springa halvmaran i år.

Den 27 april i år ändrades uppenbarligen förutsättningarna. En anmälan till Stockholm Marathon redan i år ändrade allt. Fokus blev snabbt omställt på marathon och Kungsholmen Runt som var tänkt att bli ett lopp på vägen mot att springa 10 km under 40 minuter blev istället snabbt ändrat till en halvmara som förberedelse för maran.

Att jag sedan lyckades över förväntan på båda dessa distanser gjorde att jag plötsligt redan hade nått mina målsättningar som jag satt upp för 2010! Dåligt satta målsättningar kan man ju säga men jag gjorde dessa tider betydligt snabbare än vad jag hade vågat hoppas. Att sedan försöka sätta nya målsättningar för innevarande år är inte så lätt. Givetvis kan man sätta upp nya tidsmål, vilket jag givetvis gjort, men jag tycker ändå det är svårt att fokusera på nya mål när man inte har någon grundträningsperiod där man kan "ladda" för dessa nya mål.

Tanken var då att ägna sommaren åt en form av nystart med träning mot den 12:e september och Stockholm Halvmarathon. Tyvärr har det inte alls blivit vad jag tänkt mig. Problem med olika småskador har gjort att jag inte alls har fått den träningsmängd som jag hade hoppats. Det gör att jag känner mig i sämre form nu än i våras när jag sprang Kungsholmen Runt, det var ju inte riktigt vad jag hade hoppats på.

Så från att ha varit mitt huvudmål för året så känns nu Stockholm Halvmarathon ganska avslaget. Givetvis ska jag göra allt jag kan för att sätta ett nytt PB men mina förhoppningar är inte så höga. Istället är det nog så att jag redan nu har börjat fokusera på 2010 och ett nytt Stockholm Marathon. 02:59:59 är ett mål som nog kan behöva fokuseras på redan nu!

Förövrigt så har jag haft lite ont i halsen den här veckan så ingen löpning än, bara tåhävningar. Men det halsonda börjar bytas ut mot lite lätt snuva så förhoppningsvis kan det bli en lättare runda imorgon.