måndag 3 maj 2010

Vad säger din djävul?

April avslutades i fredags med transportlöpning i 12 kilometer med sega ben. Vilan i lördags var välförtjänt även om suget efter en cykeltur hela tiden satt på axeln som en liten djävul och försökta få mig att skjuta på det där med vila.
Hur ser din djävul ut? Min ser tydligen ut som en drake...

Igår var det dags för TSM igen. 3 minuters intervaller stog på schemat om jag kommer ihåg rätt. När jag vaknade sa dock djävulen på axeln att jag inte alls skulle ut och springa utan ligga kvar i sängen istället. Alltså bestämde jag mig för att ta ytterligare en vilodag. Lite seg kände jag ju mig fortfarande i kroppen.

Men det verkar precis som att det är när jag har bestämt mig för något som den lilla djävulen tittar fram. För på eftermiddagen satt han där på axeln igen, djävulen. Klart du ska köra intervaller, sa han. Trots att jag redan bestämt mig för ytterligare en vilodag. Men han lyckades övertala mig tillslut. 6x1000 meter blev det.

Det var länge sedan jag körde intervaller, det märks. Hade otroligt svårt att hitta rätt fart. Började stenhårt på första repetitionen som dessutom var i uppförsbacke. Mina tänkta precis under 4:00-tempo hamnade på 3:47, det fick jag lida för i motvinden under repetition 4 och 5. Med nöd och näppe lyckades jag i alla fall hålla alla repetitioner under 4-sträcket. Är du intresserad av tider kan du läsa dem här.

12k @4:47

7 kommentarer:

Anders sa...

Hur hittar du din fart på dina tusingar? Vad utgår du ifrån? Har du gjort några laktattester eller går du på känn? Har själv inte gjort några laktatprov på tolv år så jag tycekr det dags snart!
/Anders

Anders sa...

Jag har tämjt min djävul efter ett antal snedsteg med sjukdom eller mindre skador som följd.
"when in doubt - rest"
/Anders

Tobias sa...

Jag går mest på känsla, men tittar lite på Jack Daniels och McMillan.

Laktattest har jag aldrig gjort och känner i dagsläget inget sug efter att göra ett heller. Tycker än så länge att det är roligare att träna på känsla...

Smart att du tämjt din djävul, min är hyfsad väldresserad.

Espen sa...

Hei Tobias!
VI skal selv kjøre på med intervaller på Onsdagen. Siste kvalitetsøkt før Kungsholmen.. OG jeg har tatt fri i dag og i går..
Tror jeg skal teste MOREMILE sokkene på kungsholmen :)

Uansett.
Vi er veldig nysgjerrig på hvordan banen på kungsholmen er.
Har du en GPS fil fra i fjor så vi kan se på høyden?
Kan du fortelle litt om hvor det er bakker og hvor "lettløpt" den er iforhold til foreks Stockholm Halvmaraton?

Tobias sa...

Du hittar info om mitt lopp och min gpsfil från förra året här:
http://www.jogg.se/?sida=tdbok&todo=showsingle&rid=1114765&id=274

Egentligen är nog Kungsholmen Runt och Stockholm Halvmarathon ganska lika även om jag personligen tycker att Kungsholmen är mycket mer lättlöpt. Det har diskuterats här http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=8037&searchstr=Kungsholmen%20runt

Beskrivning (kolla bankartan): Från starten i Rålambshovsparken är det helt platt fram till slutet på Karlbergskanalen (ca 6km?). Där har du några kortare backar uppför och en nerför innan det kommer en längre uppförsbacke precis vid Kristinebergs IP. Sedan är det ganska lätt kuperat fram till du svänger av höger från Rålambsvägen, sedan är det nerför tillbaka till Rålambshovsparken. Lite knixar inne i parken och så ett varv till.

Espen sa...

Takk for snabb service Tobias!
I dag SNØR det i Oslo:)

Sees på Lørdag

Ingmarie sa...

Intressant det där. Undra om det är att när man släpper "kravet" (på att springa långt/fort o.s.v) så slappnar kroppen av och det går att prestera.
Det är som jag alltid sagt, det går inte att lita på kroppen! ;-)
Bra jobbat hur som helst!