måndag 3 maj 2010

Vad säger din djävul?

April avslutades i fredags med transportlöpning i 12 kilometer med sega ben. Vilan i lördags var välförtjänt även om suget efter en cykeltur hela tiden satt på axeln som en liten djävul och försökta få mig att skjuta på det där med vila.
Hur ser din djävul ut? Min ser tydligen ut som en drake...

Igår var det dags för TSM igen. 3 minuters intervaller stog på schemat om jag kommer ihåg rätt. När jag vaknade sa dock djävulen på axeln att jag inte alls skulle ut och springa utan ligga kvar i sängen istället. Alltså bestämde jag mig för att ta ytterligare en vilodag. Lite seg kände jag ju mig fortfarande i kroppen.

Men det verkar precis som att det är när jag har bestämt mig för något som den lilla djävulen tittar fram. För på eftermiddagen satt han där på axeln igen, djävulen. Klart du ska köra intervaller, sa han. Trots att jag redan bestämt mig för ytterligare en vilodag. Men han lyckades övertala mig tillslut. 6x1000 meter blev det.

Det var länge sedan jag körde intervaller, det märks. Hade otroligt svårt att hitta rätt fart. Började stenhårt på första repetitionen som dessutom var i uppförsbacke. Mina tänkta precis under 4:00-tempo hamnade på 3:47, det fick jag lida för i motvinden under repetition 4 och 5. Med nöd och näppe lyckades jag i alla fall hålla alla repetitioner under 4-sträcket. Är du intresserad av tider kan du läsa dem här.

12k @4:47