fredag 14 maj 2010

Motivationsbrist halvvägs?

Har inte blivit så många löppass hittills den här veckan. Idag tänkte jag råda bot på det hela med ett lite längre pass runt 20 km.

Tydligen  ville inte min kropp detsamma som mitt huvud och sedan smittade det av sig på huvudet. Det började väldigt bra och jag kände mig pigg och lätt i benen det första kilometrarna. Öppnade förmodligen lite för fort men tittade inte på klockan utan sprang på känsla och det skulle jag nog inte ha gjort idag. Är nog inte helt återhämtad efter Kungsholmen Runt. Efter 5 km började det gå tyngre och efter 7 km kom någon form av motivationsbrist över mig som ett hällregn. Jag orkade helt enkelt inte motivera mig att fortsätta springa.
Skönt att sommaren är på väg i alla fall...
Valde att stänga av klockan och gå en knapp kilometer innan jag kände att jag orkade börja jogga igen. Avskrev planen på 20 km och sprang hem istället.

I huvudet är jag sugen på att ge mig ut och springa igen men nästa gång börjar jag lite lugnt för att se hur det är med motivationen efter några kilometer...

Tror det är lite posttävlingssyndrom, har upplevt känslan tidigare så det är inget som oroar mig.

11,5k @4:52

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har under veckan upplevt liknande känsla. Motivationen borta och benen tunga. Loppet från i lördags vill väl som du skriver ännu inte släppa greppet. Trodde inte en halvmara skulle vara så slitsam och svår att återhämta sig ifrån.

Ingmarie sa...

Känner väl igen det där. Ett kort pass med lite rusher /fartökningar mitt i kan hjälpa. :-)

Tobias sa...

Jag har känt detsamma tidigare, det tar längre tid än man tror att återhämta sig, både fysiskt och metalt från halvmaror och maror.

Får ta och prova ett pass med lite fartökningar då :-)