tisdag 11 maj 2010

Vad håller jag på med?

Jag som sedan jag började springa på nytt i mitten av 2008 endast har ägnat mig åt löpning har plötsligt börjat använda mig av alternativ träning. Även fast jag inte är (speciellt) skadad för tillfället. Och jag tycker det är kul! Tänk vad bra det kommer bli när jag drar på mig en skada att jag har alternativa sporter jag kan utföra!

Igår blev jag lurad av en kollega på jobbet att köpa rullskidstavar. Nu var det väldigt länge sedan jag åkte längdskidor och jag har aldrig åkt rullskidor. Vill inte riskera fler onödiga fallskador innan maran därför tar jag det säkra före det osäkra och kör med stavarna på inlines istället. 

Efter att ha köpt stavarna igår var jag ju grymt sugen på att ge mig ut och prova dem. Svårt att åka inlines med stavar om man ska skjuta en joggingvagn framför sig bara. Alltså fick rundan bli sent på kvällen. Men det var bara bra. För er som inte åker inlines kan jag meddela att inlines ska åkas sent på kvällen eller allra helst under ljusa sommarnätter. Det är då man får ha asfalten nästan helt för sig själv! Nu var det några år sedan jag ägnade mig åt inlinesåkning på nätterna men igår var det nära nog. 

Kom iväg vid 21:40 men trots att det inte blivit sommar än fanns det fortfarande lite ljus kvar, i alla fall i början av rundan. Upptagen av att få på mig inlines, hjälm och glasögon och få med mig stavarna glömde jag faktiskt min Garmin. Så jag körde helt utan tid. Men kul var det! Körde stakning på de platta partierna och hjälpte till med lite skejt i uppförsbackarna.

Det blev mörkt efter ett tag...

Perfekt som återhämtning efter Kungsholmen eftersom benen fick ta det ganska lugnt!