söndag 18 april 2010

TSM - Uppför går utför

Får väl börja med att förtydliga alla cykelvändningar den här bloggen har tagit. Jag har som jag skrev tidigare skaffat cykel. Samtidigt som jag skrev ett inlägg (som jag inte publicerade förrän morgonen efter dock fortfarande ovetande om min kollegas öde) om att jag ville att min kollega skulle inspirera mig till stordåd på cykeln genom gästinlägg här på min blogg blev han påkörd när han var ute och just cyklade. Tragiskt! Nu blir det jag som får försöka inspirera honom under sex veckor med gipsat ben.

För att förvilla er ännu mer så har jag ju även antytt att det är farligt att cykla. Det beror på att jag faktiskt har hunnit med att ramla på cykeln. Jag blev som tur var inte påkörd och klarade mig mycket bättre men har ändå en höft som inte riktigt mår som den gjorde innan jag ramlade.

Nog om cykelskador i detta inlägg.

Idag var det dags för TSM igen. Visste redan på förhand att 3:15-gruppen skulle få klara sig utan mig. Min onda höft gör att jag inte kan trycka på med kraft när jag springer. Den har blivit bättre för varje dag som går men är fortfarande inte helt bra. Tänkte först springa med 3:45 men det var så väldigt många så tillslut valde jag att springa med 3:30 idag.
Vi var ganska många i 3:30-gruppen också...
Rent konditionsmässigt kändes det som jag verkligen var ute och söndagssprang, lugnt och fint. Väldigt irriterande då att benen inte riktigt kan följa med. Speciellt uppför hade jag svårt, då sa höft ifrån hela tiden. Svagt nerför kunde jag springa hur fort som helst.
Offroad ingick i dagens sträckning!
När vi efter en lång uppförsbacke nådde 24 kilometer gick det utför, med löpningen alltså. Höften gjorde ont och jag vågade inte springa vidare. Valde att kliva av och stanna och stretcha. Efter lite stretch kändes det bättre och att sedan springa hem var inga problem. Har inte haft ont i höften efteråt heller. Nu hoppas jag bara att jag snart kan springa helt utan problem igen!

29k @5:20