lördag 17 april 2010

Igår var olyckan framme! - Gästinlägg

Jag hade tänkte att njuta av årets andra cykelrunda med min nya racer som stått och väntat på mig i garaget hela vintern.

Men så blev det inte, nu sitter jag istället här med ett gipsat ben efter att ha blivit överkörd av en bil och Vätternrundan känns riktigt lång borta. Sex veckor i gips och endast nio veckor kvar. Kan bli lite tight att komma i form, och det var ju i år som vi skulle klara av Sub10 (30 mil på 10timmar), jag och lillbrorsan!

I Måndags var det premiär, första gången för säsongen att och köra ett träningspass på racern. Soligt, varmt och nysopade gator, kunde inte bli bättre! Det var verkligen en skön känsla att komma ut och rulla fram i 30km/h. Nästan ljudlöst i jämförelse med Mountainbiken och slippa spinningcykeln för en stund.

Under vintern och våren så har det svettats en hel del i spinningsalen. Nu till helgen såg jag fram emot att köra ett Maraton spinningpass på tre timmar för att vara i så bra form som möjligt till utesäsongen börjar. Men så blir det inte. Nu blir det att ta hand om sig själv, försöka hantera sitt tålamod och inse att det inte alltid blir som man tänkt sig. Det kommer inte vara lätt att släpa runt på ett stort gipspaket och sitta still i sex veckor då man är van att träna regelbundet...

Men jag längtar redan till att köra några hårda träningspass med min prylgalna kollega om några veckor...

Ha en riktig skön cykelvår.

7 kommentarer:

Tobias sa...

Typiskt, jag lider med dig! Hoppas du är tillbaka i sadeln snart igen!

Espen sa...

Ajj! Så uheldig!
Først trodde jeg det var Tobias som hadde gipset beinet, men så var det et gjesteinnlegg..

Du smiler veldig på bildet tiltross for at foten måtte gipses! God Bedring

Tobias sa...

Nä, jag har inte brutit något ben...än.

Men det verkar helt klart vara farligare att cykla än att springa.

För att inte tala om att simma...då finns ju risken att man drunknar. Livsfarligt det där med triathlon...

Ingmarie sa...

Hu! Blev också orolig att det var du först. (Alltså Tobias) Cykla ÄR farligt. Smäller det så smäller det oftast ordentligt. Tur i oturen att det "bara" var benet...Krya på dig!

Espen sa...

Tobias: Jeg har nå kjøpt 6 par med MoreMile London socks så jeg kan teste disse. Det kom på 181 NKR som er under grensen på 200 NKR som er TULL grensen i norge. Hvis jeg kjøper noe klær over 200nkr må jeg betale 37% i moms og tull.

Derfor må jeg spørre. Hvis man bestiller fra startfitness til Sverige, må man også betale moms og tull på klær man kjøper derifra?

Jeg har en bror som bor i Sverige, så hvis man SLIPPER å betale moms og tull så skal jeg sette leveringsadresse til han neste gang :)

Takk for svar!

Tobias sa...

I det fallet är det bra att vara med i EU. ;-)

Det blir inga extra kostnader (förutom frakt) när man beställer varor till Sverige från något annat EU-land som ex. England eller Tyskland. Du får helt enkelt betala momsen direkt vid köp i butiken, i det EU-landet. Tullavgifter slipper du helt, så det kan nog vara en fördel att låta det gå till din bror.

Om du beställer från USA är det dock både moms och tull som tillkommer även till Sverige så där blir det nog ingen skillnad.

Hoppas du gillar strumporna annars får du väl skriva en surt inlägg om en dum svensk som lurade på dig dåliga strumpor... :-)

Espen sa...

Ahh nice!!
Da sjønner jeg hvorfor startfitness er populært blant svenskene :)

Takk for svar!
Sokkene ser bra ut. Jeg googlet de og fant ut at mange andre også likte de sokkene der. Uansett var de billige da. 3 par for 10 pund.