måndag 19 april 2010

Paradoxal cykel

Kände mig oförskämt pigg i kroppen idag trots gårdagens långpass. Bara höften som inte kändes helt ny. Trots den senaste tidens farligheter som utspelat sig på cyklar var jag sugen på att testa mitt tredje träningspass på  cykel även om jag var sugen på att springa också. Jag kanske hinner både och tänkte jag förhoppningsfullt? 


Skyndade mig upp på cykeln och körde mot södra Djurgården där jag cyklade två rundor på nästan helt biltomma gator. Riktigt skönt var det och paradoxalt nog kände jag ingenting i höften. Den sport som gjorde att jag fick ont i höften från början är nu den sport jag kan utföra utan att få ont...

Två varv på södra Djurgården med lite kringelkrokar blir drygt 20 kilometer. Insåg på slutet att jag nog borde ha någon form av ljus på cykeln om jag ska vara ute när det börjar bli mörkt. Men det var ljust när jag började och jag hade ju i alla fall reflexer, på jackan. Eller i alla fall en liten reflexrand på ryggen, tror jag. Det är silvrigt i alla fall.

Väl hemma var tanken att jag skulle ge mig ut på en löptur också men idag drog tv:n för mycket, hamnade framför fotbollskväll istället. Löpningen får bli någon annan dag.