söndag 25 april 2010

TSM - Tufft idag

Eftersom jag inte kände något i höften när jag sprang till Stadion idag så valde jag att springa med 3:15-gruppen igen. Det gick hyfsat. Lugn distans med fartökning stod på programmet. Sedan kan ju lugn distans vara olika saker. Idag var det olika.

Började och körde första 21 kilometrarna i 4:47 tempo, det var alltså den lugna distansen. Sedan var det fartökning till 4:20-4:30 i 5 kilometer innan det var nerjogg. Jag hade det riktigt tufft i uppförsbackarna idag för efter några kilometer så insåg jag att höften var med mig idag också, speciellt i uppförsbackarna. Efter att dessutom ha tryckt på under fartökningen på slutet ville inte höften vara med alls längre. Så när nerjoggen tillbaka till Stadion efter 26 kilometer började tog jag det säkra före det osäkra och gick i alla uppförsbackar.

Oavsett min höfts gnäll var det ett tufft pass idag. Kändes ordentligt i kroppen både under passet och efter. Sådana här långpass sprang jag aldrig förra våren, vi får se om det gör någon skillnad på årets Stockholm Marathon.

29k @4:46