söndag 25 april 2010

TSM - Tufft idag

Eftersom jag inte kände något i höften när jag sprang till Stadion idag så valde jag att springa med 3:15-gruppen igen. Det gick hyfsat. Lugn distans med fartökning stod på programmet. Sedan kan ju lugn distans vara olika saker. Idag var det olika.

Började och körde första 21 kilometrarna i 4:47 tempo, det var alltså den lugna distansen. Sedan var det fartökning till 4:20-4:30 i 5 kilometer innan det var nerjogg. Jag hade det riktigt tufft i uppförsbackarna idag för efter några kilometer så insåg jag att höften var med mig idag också, speciellt i uppförsbackarna. Efter att dessutom ha tryckt på under fartökningen på slutet ville inte höften vara med alls längre. Så när nerjoggen tillbaka till Stadion efter 26 kilometer började tog jag det säkra före det osäkra och gick i alla uppförsbackar.

Oavsett min höfts gnäll var det ett tufft pass idag. Kändes ordentligt i kroppen både under passet och efter. Sådana här långpass sprang jag aldrig förra våren, vi får se om det gör någon skillnad på årets Stockholm Marathon.

29k @4:46

10 kommentarer:

Lisa sa...

Bra jobbat! Det låter minst sagt som ett tufft långpass.

Anders sa...

Bra jobbat! Hoppas det ger det lilla extra till Sthlm Marathon! Vad blir ditt mål den 5:e juni?

Espen sa...

Bra jobbet!
Du er virkelig i rute med langturene altså! Jeg skal selv prøve å få til 2 langturer i MAI på 30km++. Jeg må skjerpe meg! Det er ikke lenge til Stockholm Mara'n

Tobias sa...

Tack Lisa, det var tufft. I alla fall för mig :-)

Anders: Jag hoppas också det ger det lilla extra. Mitt mål för StM är 3:10, men det kan komma att ändras både upp och ner beroende på hur träningen de sista veckorna går.

Espen: Du har väl inte slarvat med långturerna? Intervaller har du också varit bra på, där måste jag skärpa mig! :-)

Petra sa...

Det lät som ett stentufft långpass! Grymt bra jobbat!

Staffan sa...

Bra jobbat! Det vore trist om den spökande höften på maran satte hinder i vägen för den fina mängdträning du fått till i år.

Kör du någon rehab eller har du någon "proffshjälp" för att komma tillrätta med den??

Tobias sa...

Tack Petra!

Staffan: Ja, jag hoppas att höften känns helt bra till maran. Än så länge har förbättringen varje dag varit så pass bra att jag varken har rehabat eller gått till någon naprapat eller liknande.

Eftersom det är en fallskada och inget jag fått från löpningen hoppas jag att det ska bli bra av sig själv bara jag ger det tillräckligt med tid.

Espen sa...

Jeg har ingen SKIKKELIG lange langturer. Gir meg som regel etter 20-25km - løper aldri lenger.

Derfor blird det nok en 34km på Lørdag og en den 13mai eller 17mai. Nå er det snart MARA'n!

Paula Eklund sa...

Imponerande! Hoppas verkligen du kan behålla det bra flowet, utan störningar nu.
(Ses vi imorgon, på Löpträning mot minor?)

Tobias sa...

Du klarar dig runt maran utan långpassen Espen, men jag förstår om du ändå vill ha dem i kroppen.

Det hoppas jag också Paula. Tyvärr kan jag inte komma imorgon, det krockar med Jogg.se uppladdningsträff. Hoppas vi ses nästa gång.