torsdag 29 april 2010

April är bra

Mycket träning i April verkar bli en tradition. Förra året var april den månaden då jag sprang mest och den hittills enda månaden då jag nått över 300 kilometer. I år slår jag ett nytt rekord i april men denna gång är det i antal träningstimmar. 300 kilometer når jag inte upp i, delvis beror det på en höft som gjort att jag inte vågat springa fullt antal tänkta kilometer och delvis beror det på det nya nöjet att cykla.

Om morgondagens träning blir som planerat hamnar aprils träningsmängd någonstans på 30-31 timmar. Fler timmar än så har jag aldrig nått upp till tidigare. Så trots att det inte blivit så mycket löpning som jag hade hoppats (eftersom jag hade hoppats att ge april 2009 en match) känner jag mig riktigt nöjd med april i år igen.
Ulf kunde stå still när han höll koll på oss. På bilder coachar han Musse på cykel. 
Gårdagens intervaller med jogg.se's formtoppa var grymt sega. Tyvärr har jag inte heller några bilder från intervallerna eftersom fickan i min löparjacka gick sönder under löpskolningen och telefonen sedan befann sig i delar. Jag hade inte tid att sätta ihop den förrän efter intervallerna så därför inga bilder. Men det var ett kul event som jogg.se hade anordnat med föreläsning av Ulf Friberg och sedan intervallträning där densamma höll koll på tiderna.

Benen är tunga just nu. Idag blir det ingen löpning utan jag nöjer mig med transportcykling till och från jobbet. Benen blir tillräcklig trötta av det, jag lovar. Imorgon blir det 12 kilometer distans innan det är dags för vilodag på lördag. Var länge sedan jag verkligen längtade efter en vilodag. Det ska bli skönt!