torsdag 22 april 2010

Cykelköp

Eftersom jag har skrivit minst lika mycket om cyklar här som om löpning den senaste tiden så har det väl knappast undgått någon att jag har gått och köpt mig en cykel.

Det här med cykel är inte lätt. Det finns otroligt många val att göra och det går att göra av med otroligt mycket pengar. Både på cykeln och på alla saker man behöver för att kunna cykla.

Hur tänkte jag då när jag köpte cykel? Primärt vill jag träna på cykeln. Förhoppningsvis kan en del av denna träning göras till och från jobbet vilket inte bara innebär asfalt om jag ska cykla närmaste vägen. Jag vet även med mig att jag har svårt att låta bli grusvägar här och var. Boende i lägenhet och budget gör att jag helst bara vill ha en cykel på inköpslistan. Även om jag redan från början insåg att jag egentligen ville ha både en racer, en moutainbike och en TT/Tri-cykel. Alltså bli det inte så många val kvar än att kompromissa. För min del slutade kompromissen med en cyclocross. Bra eller dåligt? Det får väl framtiden utvisa.

Sedan finns det ju tusen olika märken att välja på också. Men där var det inte lika svårt. Jag har sedan länge vetat att om jag någon gång ska lägga pengar på en cykel ska det vara en Cannondale. Varför? Ingen aning men kanske hade någon som var tuff en Cannondale när jag var liten? Eller så är det för att det låter häftigt? En Cannondale cyclocross fick det bli helt enkelt. Kan väl erkänna att lite tur hade jag allt, för jag hittade precis den cykel jag ville ha som en lätt begagnad årsmodell 2010. Annars hade det nog blivit något annat, lite billigare.
Det närmaste en röd sportbil jag kommer...
Sedan tillkommer alla prylar som man måste ha.
Pedaler! Det får man inte med när man köper en cykel för 10.000 och uppåt, nä då får man köpa till det extra. Tänk om det varit en bil där pedlerna inte ingick. Speciella skor till pedalerna som gör det livsfarligt att stanna eftersom man sitter fast med fötterna måste man också ha.  Sedan är det bra om man lägger några tusen på speciella cykelbyxor eftersom det gör så ont att sitta på sadeln så man måste ha speciella byxor med vaddering i. Så här fortsätter det i oändlighet. Så vet du med dig att du gillar prylar, börja aldrig att cykla.

Idag väljer jag nog att springa istället...

4 kommentarer:

Staffan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Staffan sa...

slant på tangenterna...snygg hoj!! Låter dyrt det där, 1600kr för GF305 är ju rena rama klippet i jämförelse, vad får man för det, en pedal?

När du sedan blir så biten att cyklingen tar över från löpningen kan du ju alltid köra funktionärsledarcykeln framför ledaren på löpartävlingarna, även i terräng med den hojen ;)

Tobias sa...

Ha ha, ja jag får väl göra det. Funktionär på cykel är ju inte helt fel att vara.

Fast jag hoppas ju att jag ska springa ett tag till... ;-)

Pedler kan du nog hitta lite billigare men skorna ligger normalt i den prisklassen. (fast jag köper ju givetivs inte så dyra saker ;-) )

För övrigt är en Garmin för 1600 ett klipp!

Träningsglädje sa...

jag har velat köpa en cykel i snart två år men inte kommit mig för - det är en djungel!