lördag 10 april 2010

Jag håller på att förändras

Jag har sedan jag började skriva här med en envis bestämdhet hävdat att det här är en löparblogg och att det jag skriver alltid ska vara förknippat med min löpning på något sätt. Sedan min födelsedag har dock mina tankar, som vanligtvis handlar om löpning, börjat innehålla betydligt mer funderingar kring andra träningsformer. 
Inte bara löparskor framöver?
En tanke att jag faktiskt ska genomföra En Svensk Klassiker börjar växa fram. Jag måste bara lära mig att simma, cykla och åka skidor först. Det här gör att ni i framtiden kanske även får läsa om mina tankar och min träning kring dessa sporter. Det här har ju gjort att jag helt plötsligt fått massor av nya mål i sikte. Tänka att få sätta upp målen att genomföra Vansbrosimningen, Vätternrundan och Vasaloppet. Spännande med samtidigt skrämmande, det är ju ingenting jag kan eller vet hur man gör. Att ställa upp i en ny löptävling kan också vara skrämmande om det t ex är något man inte gjort förut, som sprint eller springa längre än någonsin tidigare men jag vet ändå i grunden hur jag ska göra. Det här är helt klart en ännu större utmaning.
Sedan början även en riktigt gammal målsättning som jag aldrig tänkt mig förverkliga att vakna till liv. Att genomföra ett triathlon över Ironman-distans. Jag ryser bara jag tänker på att få vara med om hela den upplevelsen. Tänka att få gå i mål efter 3,8 km simning, 182 km cykel och 42,2 km löpning. Vilken känsla det måste vara!

Vi får se hur det går med allt det här men hur som helst kommer jag alltid att vara en löpare! Men kanske att det blir en cykeltur idag...

8 kommentarer:

Espen sa...

Du får komme til norge og løpe NORSEMAN Triathlon.

http://www.nxtri.com/

Det er laget et norsk dokumentarprogram som følger tre av deltagerne som løper dette racet. Han ene av de kjenner jeg faktisk. Du kan se det på TV2 webtv - men det koster 39kr i uken. Hvis du har lyst å se programet send meg en epost så kan du låne mitt brukernavn/løsenord så du slipper å betale.

Racet ender med 42km løping. Maraton. Opp et FJELL !! :) Heftig!

Lina sa...

Låter kul!!! :)

Petra sa...

Jag när också såväl klassiker- som Ironwomandrömmar :) Ö till ö 2011 är ett tänkbart mål för mig!

Ingmarie sa...

Inga dumma idéer alls! Why not! Du kommer ju inte att sluta kuta bara för att du tränar annat med. Eller hur? :-)

Tobias sa...

Espen: Låter riktigt spännande. Vore intressant att se programmet, jag återkommer :-)

Lina: Visst gör det?

Petra: Ö till Ö är ju en riktigt häftig tävlig, men den är nog för tuff för mig...

Ingmarie: Absolut inte, alla övrig träning är ju givetvis utöver löpträningen... ;-)

Anonym sa...

Kul att du har tagit ditt förnuft till fånga och börjat cykla. Hör av dig om du är intresserad av träningsrundor. /Magnus Nilsson

Tobias sa...

Klart jag är intresserad av träningsrundor. Men jag har insett att jag nog måste få några mil i benen på cykeln innan jag hänger med dig Magnus, det är ju helt tydligt inte samma muskler som för löpning...;-)

Anonym sa...

Jo tack, jag har prövat löpning.../Magnus