lördag 10 april 2010

Jag håller på att förändras

Jag har sedan jag började skriva här med en envis bestämdhet hävdat att det här är en löparblogg och att det jag skriver alltid ska vara förknippat med min löpning på något sätt. Sedan min födelsedag har dock mina tankar, som vanligtvis handlar om löpning, börjat innehålla betydligt mer funderingar kring andra träningsformer. 
Inte bara löparskor framöver?
En tanke att jag faktiskt ska genomföra En Svensk Klassiker börjar växa fram. Jag måste bara lära mig att simma, cykla och åka skidor först. Det här gör att ni i framtiden kanske även får läsa om mina tankar och min träning kring dessa sporter. Det här har ju gjort att jag helt plötsligt fått massor av nya mål i sikte. Tänka att få sätta upp målen att genomföra Vansbrosimningen, Vätternrundan och Vasaloppet. Spännande med samtidigt skrämmande, det är ju ingenting jag kan eller vet hur man gör. Att ställa upp i en ny löptävling kan också vara skrämmande om det t ex är något man inte gjort förut, som sprint eller springa längre än någonsin tidigare men jag vet ändå i grunden hur jag ska göra. Det här är helt klart en ännu större utmaning.
Sedan början även en riktigt gammal målsättning som jag aldrig tänkt mig förverkliga att vakna till liv. Att genomföra ett triathlon över Ironman-distans. Jag ryser bara jag tänker på att få vara med om hela den upplevelsen. Tänka att få gå i mål efter 3,8 km simning, 182 km cykel och 42,2 km löpning. Vilken känsla det måste vara!

Vi får se hur det går med allt det här men hur som helst kommer jag alltid att vara en löpare! Men kanske att det blir en cykeltur idag...