lördag 24 april 2010

Samma fast annorlunda

Det här med att cykla är som att springa, fast annorlunda. Jag får samma typ av upplevelse fast i snabbspolningsformat. Det är en väldigt rolig omväxling och det känns bra för benen att få bli trötta utan att känna sig slitna av för mycket löpning. Men det är otroligt vad trött jag blir i benen. Det känns som jag har mjölksyra kvar i benen i flera timmar efter att jag kommit hem till skillnad mot när jag sprungit, då släpper direkt efter jag kommit in genom dörren. 
Eftersom det var kanonväder idag så jag passade på att ta den första rundan på över en timme. Har bestämt mig för att börja lite lugnt så jag inte ska få ont någonstans (läs ändan) i onödan. Det blev strax över 30 km på drygt 1:10.  Men jag har svårt att hålla farten uppe, blir lätt att jag tappar tempo med jämna mellanrum. Idag hade jag i och för sig "håll" under en stor del av rundan så det gjorde väl sitt till tempo sänkningarna. Har inte riktigt vant mig vid att andas med böjd överkropp och med lite mat strax innan kom "hållet" som på beställning.

Imorgon är det dags för TSM igen, och väljer jag att springa med 3:15-gruppen är det väl ingen avancerad gissning att det blir ungefär samma runda som jag cyklade idag... Men vi får se, det kändes rätt bra att springa med 3:30 förra söndagen.

30k @25,7km/h

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Jag tycker det är helt omöjligt att bli lika trött på cykeln som om jag springer. Nu är jag ingen "snabb" cyklist (kallas även för feg...) men en tur under 2 timmar är liksom inte lönt. Tror du vänjer dig snabbt. Det är ju lite andra muskler som jobbar. Spinning är samma sak. Visst blir jag trött men det går blixtsnabbt över. Får du samma känsla där?

Tobias sa...

Jag håller med, jag kan inte heller bli lika trött på cykeln. Inte än i alla fall. Har i princip aldrig kört spinning faktiskt så jag har svårt att jämför med det.

Men att tröttheten går blixtsnabbt över vet jag inte. Tycker att segheten sitter i rätt länge i benen... Men det är kanske för att jag cyklat väldigt sparsamt de senaste åren. Hoppas det blir bättre när jag vant mig lite.