lördag 24 april 2010

Samma fast annorlunda

Det här med att cykla är som att springa, fast annorlunda. Jag får samma typ av upplevelse fast i snabbspolningsformat. Det är en väldigt rolig omväxling och det känns bra för benen att få bli trötta utan att känna sig slitna av för mycket löpning. Men det är otroligt vad trött jag blir i benen. Det känns som jag har mjölksyra kvar i benen i flera timmar efter att jag kommit hem till skillnad mot när jag sprungit, då släpper direkt efter jag kommit in genom dörren. 
Eftersom det var kanonväder idag så jag passade på att ta den första rundan på över en timme. Har bestämt mig för att börja lite lugnt så jag inte ska få ont någonstans (läs ändan) i onödan. Det blev strax över 30 km på drygt 1:10.  Men jag har svårt att hålla farten uppe, blir lätt att jag tappar tempo med jämna mellanrum. Idag hade jag i och för sig "håll" under en stor del av rundan så det gjorde väl sitt till tempo sänkningarna. Har inte riktigt vant mig vid att andas med böjd överkropp och med lite mat strax innan kom "hållet" som på beställning.

Imorgon är det dags för TSM igen, och väljer jag att springa med 3:15-gruppen är det väl ingen avancerad gissning att det blir ungefär samma runda som jag cyklade idag... Men vi får se, det kändes rätt bra att springa med 3:30 förra söndagen.

30k @25,7km/h