måndag 12 april 2010

TSM - Medelhårt i Djursholm

Igår var det TSM dags igen. Var två veckor sedan jag sprang sist. För två veckor sedan var det Premiärmilen och förra veckan var jag på påsklov. Idag var det medelhård distans på programmet. Det innebär att att 3:15-gruppen springer i 4:45 tempo och 3:30-gruppen springer i 5:05-5:10 tempo.

Trots ganska sparsamt med löpning i veckan kände jag mig inte speciellt pigg i kroppen när jag vaknade på söndagsmorgonen. Tänkte att det nog fick blir 3:30-gruppen idag, jag var inte sugen på att bli avhängd efter 10 km.

När jag väl var på plats på Stadion ställde jag mig ändå av någon konstig anledning vid skylten för 3:15-gruppen. Så när grupperna gav sig iväg hade jag nog inte riktigt hunnit fatta vad jag gav mig in på. Trots min sega kropp kändes det ändå ganska bra, vi började med två lugna kilometrar i strax över 5-tempo innan farten skruvades upp och vi låg långa stunder ner mot 4:30-tempo. Det kändes riktigt bra idag, inga problem alls att hänga med i tempot. Tänk vilken skillnad det kan vara att springa när det inte är snö och is på gatorna.

Vi passerade halvmara-distansen på 1:39 och fortsatte att ligga mellan 4:30-4:40 fram till 24 km innan det var dags för nerjogg sista kilometrarna. Det märkliga var att när vi säkte farten blev det nästan jobbigare att hänga med, som att jag redan trodde att jag hade sprungit klart.

Så även om det inte har blivit så mycket distans som jag hoppats det två senaste veckorna så var jag väldigt nöjd med avslutningen på veckan igår. Vi får se om jag kan skrapa ihop några fler kilometer den här veckan kanske. Fast nu har jag ju en cykel som på kallar uppmärksamhet också (jag återkommer i ämnet).

27,7k @4:44

5 kommentarer:

Staffan sa...

Såg det där passet igår kväll, det såg ju riktigt bra ut och visst går det bra att komma in i en härlig rull omkring 4:35-tempo, lovar gott inför Stockholm!

Espen sa...

Bra fart på de langturene altså. Jeg er altfor dårlig til å kjøre långpass som det der. Bra jobbet Tobias! Jeg merker også ENORM forskjell på snø og bar asfalt. Går mye raskere på asfalt..

Nå er det ikke lenge til Kungsholmen Rundt. Er banen på asfalt eller grus? Er den lettløpt?

Tobias sa...

Ja, det är inte långt kvar till StM nu. Ska bli riktigt spännande i år.

Espen, du behöver ju uppenbarligen inte köra långpass med fart, du hittar ju farten till tävlingarna ändå. Kungsholmen har jag ju svarat om på din blogg men om någon annan undrar så är det mest asfalt och en del backar i slutet på varje varv men ändå relativt lätt bana.

Espen sa...

Løper vi to varv?
Jeg kommer til å gå ut i sub 40:00 tempo og prøve å redde stumpene slik som sist!

Håper på 1:24-1:26 på Kungsholmen.
Hvor lange er disse bakkene? Er de veldig bratte? Slik som bakken før BRUEN på Stockholm Mara'n ?

Tobias sa...

Ja, det är två varv. Vi startar samtidigt som 10k-löparna som springer ett varv, så vi får draghjälp av dem på första varvet.

Om du går ut i 40-tempo ska jag göra vad jag kan för att hänga med :-).

Backarna är inte lika branta som backen innan Västerbron. Första 5-6 kilometrarna är helt platt sedan blir det lite kuperat, inte så brant men en del halvsega uppförsbackar och nerförsbackar innan varvning.