måndag 12 april 2010

TSM - Medelhårt i Djursholm

Igår var det TSM dags igen. Var två veckor sedan jag sprang sist. För två veckor sedan var det Premiärmilen och förra veckan var jag på påsklov. Idag var det medelhård distans på programmet. Det innebär att att 3:15-gruppen springer i 4:45 tempo och 3:30-gruppen springer i 5:05-5:10 tempo.

Trots ganska sparsamt med löpning i veckan kände jag mig inte speciellt pigg i kroppen när jag vaknade på söndagsmorgonen. Tänkte att det nog fick blir 3:30-gruppen idag, jag var inte sugen på att bli avhängd efter 10 km.

När jag väl var på plats på Stadion ställde jag mig ändå av någon konstig anledning vid skylten för 3:15-gruppen. Så när grupperna gav sig iväg hade jag nog inte riktigt hunnit fatta vad jag gav mig in på. Trots min sega kropp kändes det ändå ganska bra, vi började med två lugna kilometrar i strax över 5-tempo innan farten skruvades upp och vi låg långa stunder ner mot 4:30-tempo. Det kändes riktigt bra idag, inga problem alls att hänga med i tempot. Tänk vilken skillnad det kan vara att springa när det inte är snö och is på gatorna.

Vi passerade halvmara-distansen på 1:39 och fortsatte att ligga mellan 4:30-4:40 fram till 24 km innan det var dags för nerjogg sista kilometrarna. Det märkliga var att när vi säkte farten blev det nästan jobbigare att hänga med, som att jag redan trodde att jag hade sprungit klart.

Så även om det inte har blivit så mycket distans som jag hoppats det två senaste veckorna så var jag väldigt nöjd med avslutningen på veckan igår. Vi får se om jag kan skrapa ihop några fler kilometer den här veckan kanske. Fast nu har jag ju en cykel som på kallar uppmärksamhet också (jag återkommer i ämnet).

27,7k @4:44