söndag 16 maj 2010

TSM - Självförtroendepass

Dags för TSM idag, som vanligt på söndagarna. Var inte helt säker på att jag skulle springa med TSM idag. Det stod medelhårt distanspass på schemat och mitt stukade självförtroende efter de senaste löppassen gjorde att jag funderade på att ta en runda själv i eget tempo istället.

Tillslut valde jag ändå att bege mig till Stadion, tänkte att jag skulle springa med 3:30-gruppen som skulle ligga strax över 5-tempo i 28 kilometer idag. Kanske kunde passa mig?
Jag i ljusgrön tröja. Då jag själv inte hade kamera med mig har jag fått tillåtelse att låna några bilder från Micke Sjöblom som är ledare i TSM, du hittar fler av hans TSM-bilder på http://www.mx-foto.se/
Väl på plats insåg jag att alla grupper idag skulle springa samma sträcka då alla skulle springa andra varvet på Stockholm Marathon. Äh, då hänger jag med 3:15-gruppen så länge det håller tänkte jag, behöver jag byta kommer ju 3:30-gruppen strax efter.
För 3:15-gruppen stod det 30 kilometer i 4:45-fart på schemat. Under det första fem kilometerna undrade när uppjoggen skulle ta slut och farten öka till det utlovade 4:45. Då tittade jag på klockan och insåg att vi redan höll planerad fart. Då insåg jag att det nog skulle bli en bra dag idag.
Halvägs på Söder Mälarstrand var det utställt en bemannad TSM vätskekontroll med sportdryck. Jag tog två glas innan vi fortsatte bort mot Västerbron. Själv hade jag med mig två energi-gel som jag tog vid 20 och 25 kilometer. Jag tror detta energiintag gjorde att det kändes extra lätt idag.

Efter 25-26 passerade vi Stadion och tog en liten runda i Lill-jans skogen innan vi tillbaka på Stadion övade målgångar under tre varv för att få ihop exakt 30 km. Själv fick jag ihop lite till med jogg till och från Stadion.
Målgångsträning. Foto: Micke Sjöblom
Ett riktigt självförtroendepass idag då det kändes lätt hela vägen och jag både hade kunnat öka och springa längre. Kanske att jag faktiskt kan vara i ok form till maran?

31,5k @4:43

6 kommentarer:

Staffan sa...

Härligt!! Jag var ute på något liknande idag, lånade passet från Holméns 3:15 program, 30km varav sista 10 i 4:35-fart men det gick lite fortare, speciellt sista (4:05), ett riktigt formbesked, jag känner mig i grymt bra form just nu :-)

Espen sa...

Sinnsyk bra økt Tobias!
6 juni er det jeg som prøver å følge DIN rygg!

Anonym sa...

När jag läst din och Staffans rapport slår det mig att ett maraton känns lockande. 30 km i den farten med en lätt känsla! Jo, jag vill också komma i så bra form. Kanske blir maran nästa mål den dagen när sub40 är avklarat.

Ingmarie sa...

Klart du är! Det kommer att gå finfint!

Tobias sa...

Skönt Staffan! Nu hoppas vi att det känns som formen är minst lika bra när det är examensdag! :-)

Espen: Om du nu ska följa min rygg hoppas jag du gör det den 5:e för den 6:e lär jag inte ta många steg...

hempa10: Klart du ska satsa på maraton, det är fruktansvärt kul, och det hindrar inte någon sub40 satsning, jag hoppas gå sub40 i år också!

Ingmarie: Jag litar på dig!

Lisa sa...

Imponerande! Marathon kommer gå galant.