söndag 25 oktober 2009

TSM första gången

Idag var det så dags att vara med i Team Stockholm Marathon för första gången. Inledning med 45 minuters föreläsning för att sedan bli ca en timmes löpning och sedan lite löparmässa och så avsluta med ytterligare en föreläsning.

Så såg det dock inte ut för mig. För mig så det ut så att jag inledde med 25-30 minuters föreläsning sedan fanns det helt enkelt inte en möjlighet att sitta kvar för min del. Detta eftersom jag i morgonstressen lyckats bälga i mig massor av nytt te som heter Kick-start och som tydligen ska göra underverk och fungera bra istället för sportdryck (jag är skeptisk men dricker ju ändå te så kan ju lika gärna dricka det som något annat). Det är inte  optimalt att dricka en halvliter te utan att gå på toaletten efteråt. Efter 30 minuter i föreläsningssalen var helt enkelt bristningsgränsen nådd och jag blev tvingad ut på toalettjakt. Det löste sig ganska snabbt men så mycket mer föreläsning blev det sen inte för min del.


När det sedan var dags för löpning så valde jag efter att ha konfererat med 3:00-gruppen och 3:30-gruppen att springa med 3:15-gruppen. De skulle hålla ett tempo runt 5:00min/km med en lätt fartökning till marafart (4:37) på km 3 till 5. Kändes lagom för mig då hostan fortfarande inte riktigt vill släppa. Kändes skönt och kul att springa med lite människor istället för att springa själv,  tiden gick väldigt fort utan att jag tänkte på det.

Efter löpningen var det då dags för löparmässa med fantastiskt bra priser (enligt hon som läste upp agendan i alla fall) och en ny föreläsning men då smet jag. Hade gärna varit kvar, handla kan ju vara kul om inte annat men ibland är det andra saker som är viktigare. Idag var en tv-match viktigare, mycket viktigare.

10k@5:01