fredag 16 oktober 2009

Inställt

Jag drömde i natt att mina Adios var helt utslitna och förstörda, med stora hål och och sulor som hade lossnat. Inte fanns det några nya att köpa heller för modellen fanns inte kvar. Katastrof!
Nu är de inte utslitna, än. Och inte lär det bli det den närmaste tiden heller för någon start i morgondagens Växjö Marathon blir det inte.

Eftersom jag inte kommer att befinna mig i Växjö imorgon så är det ju uppenbarligen lite svårt för mig att springa loppet. Nu är det väl tur att jag inte är i Växjö eftersom jag har blivit förkyld, så pass förkyld så att det inte hade varit aktuellt att springa ändå. Och lite ont i tån har jag ju också fortfarande. Allt var emot mig för att springa Växjö Marathon i morgon kan man sammanfatta det.

Det får bli nästa år istället.

Nu väntar jag annars på att den värsta förkylningen ska gå över så jag kan komma ut och njuta av hösten igen. I bästa fall blir det ett lättare pass imorgon. I värsta fall dröjer det till nästa vecka vilket innebär ett uppehåll sen senaste passet på mer än en vecka. Även om det varit lite väl mycket olika avbrott i träningen nu under hösten så får jag gå tillbaka ändå till Juni för att hitta en period utan löpning på mer än 7 dagar.

7 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vilken mardröm med doijjorna! Vem som helst skulle ju vakna skrikandes o kallsvettandes med en sån dröm.

Trist att förkylningen satte stop för maran. Håller tummarna för att du snart är på gång med träning, frisk o kry igen!

Tobias sa...

Ja, frågan är ju vad som rör sig i huvudet när man drömmer sådant.

Börjar bli riktit sugen på att få ge mig ut och springa igen men förkylningen sitter fortfarande i ordentligt så det dröjer nog några dagar till tyvärr.

Espen sa...

Hei Tobias!

De Adidas Adizero, er det sko for normalpronasjon? Bruker du de opp til maraton også?

hvor lenge har du et par med konkurransesko før du kaster de?
Jeg har bare slitt ut et par konkurransesko og de holdt bare 490km.

Kan du også fortelle litt om hvilke løp du har tenkt å løpe i 2010 i sverige? Kanskje jeg da får litt inspiraasjon til løp jeg også skal springe.

Tobias sa...

Adizero har jag för mig är inte är för pronerande löpare utan för neutralt steg. De flesta tävlingskor är ju för neutraltsteg. Jag pronerar normalt och väljer generellt skor med pronationsstöd. Jag har dock inte upplevt det som ett problem för mig att springa i min Adios på tävling och endel tempopass. Adiosen är ju också ganska styv i uppbyggnaden så jag tycker man ändå får ett helt ok stöd.

Jag har hittills bara använt Adiosen på Sthlm Marathon i år inför vilket jag köpte skorna. http://blog.noll.se/2009/05/skor.html
Jag upplevde dock inga problem att springa Maraton med Adiosen.

När det gäller livslängd så har jag inte hunnit slita ut något par ännu. Gillar att köpa nya skor för mycket för att slita ut de gamla. Men jag skulle nog tro att Adiosen håller någonstans mellan 500-1000 km.

Lopp jag anmält mig till för 2010
Premiärmilen 10 km - Stockholm
Stockholm Marathon
Stockholm Halvmarathon

Lopp jag med stor sannolikhet kommer springa men inte anmält mig till ännu:
Kungsholmen Runt Halvmarathon
Milspåret 10 km
Falkenbergs stadslopp 10 km
Växjö Marathon
NY Marathon (så fort jag kvalificerar mig ;-))

Lopp jag fortfarande funderar på:
Hässelbyloppet 10 km
Midnattsloppet Stockholm 10 km
Broloppet (lite för nära inpå StM)

Tobias sa...

Förtydligande: Det enda maraton jag använt Adiosen på är Sthlm Marathon. Jag har ju även använt skon på endel 10 km lopp en halvmara och några tempo och intervallpass.

Totalt har jag sprungit ca 150 km i dem hittills.

Espen sa...

Er Premiärmilen snabb??

Den går jo 28 Mars - det er jo PERFEKT måte å starte sesongen..

Ser at 2km er på grus, det er ikke så bra for meg - da jeg synes asfalt er snabbere.

Er Milspåret snabbare enn permiermilen? Takk!

Tobias sa...

Jag skulle nog säga att Premiärmilen är en något snabbare bana än Milspåret. Milspåret är nog minst hälften av sträckan grus.

Inget av loppen är några optimala PB lopp utan normalsnabba.