torsdag 29 oktober 2009

1:a varvet


Då har jag provsprungit 1:a varvet av den nya bansträckningen på Stockholm Marathon 2010. Jag tror det kan bli riktigt bra. Fast fortfarande tror jag det kan bli lite trångt precis efter Valhallavägen. När man svänger höger in på Oxenstiernsgatan och springer förbi TV-huset så är gatan förhållandevis smal några hundra meter där, speciellt om det står bilar parkerade på sidorna vilket det i alla fall gör normala dagar. En refug i mitten gör även att det är svårt att använda hela vägen på ett bra sätt.

Backen upp är dock väldigt snäll och inget man behöver oroa sig för. Då är nog backen som är på Lindarängsvägen innan Kaknäs, som nu kommer på andra varvet, värre.  När man nu når krönet på Oxenstiernsgatan och är i höjd med Radiohuset så försvinner refugen och gatan blir bred och fin. Då går det även ganska brant utför, förbi Berwaldhallen, där går det nog att få upp farten för de som känner att starten gått lite sakta så långt. Även om starten fortfarande kommer var halvtrång några hundra meter kommer det nog bli mycket mer plats jämfört med vad det har varit tidigare.

I övrigt känns det ju lite konstigt att allt man passerar kommer så tidigt in i loppet på första varvet men det handlar nog mest om vanesak och mental förberedelse.

Nu återstår ju att springa andra varvet också så man får helhetsbilden av den nya bansträckningen. Vi får se när det blir. Tillsvidare ser jag dock positivt på den nya banan!

17km @5:29