söndag 11 oktober 2009

Trevligt och otrevligt

Idag tänkte jag mig en runda som skulle gå på vägar där jag normalt inte springer. Det kommer jag nog försöka mig på fler gånger. Det är väldigt lätt att man tar någon av de normala rundorna av ren vana när man ska ut och springa. Men det ger en härlig känsla att bara springa på sightseeing och se nya saker även om det bara är i kvarteret bredvid.Dagens runda tog mig genom Frihamnen och ut mot Djurgården och så långt var det ett otroligt trevligt träningspass. Efter 7,5 kilometer förbyttes det snabbt till ett väldigt otrevligt träningspass. Plötsligt lyckades jag trampa lite snett med vänster fot vilket gjorde att jag satte ner min högra fot med den halvskadade tån olyckligt. Jag som inte hade känt av tån någonting dittills.

Nu hade jag helt plötsligt ont i båda fötterna och var på Hundudden längst ut på Djurgården. Det var ju bara att bita ihop och köra någon form av otroligt långsam klumpfotslöpning hem, men jag kan meddela att det blev raka vägen hem. Jag hade egentligen planerat ett längre träningspass men det får bli en annan dag.

12k@5.55

3 kommentarer:

Snorkkis sa...

Aj då, hoppas det inte är ngt värre med foten. Kul med nya vyer under passet dock... oftast blir det ju att man kör på safe och springer samma rundor som vanligt.

Tobias sa...

Det är nog inte så farligt, vila några dagar så kan jag nog belasta foten fullt igen sen.

Jag är väldigt dålig på att springa nya rundor när jag hemomkring. Ska helt klart försöka bättra mig på det.

Espen sa...

Springe nye runder gjør jeg ofte. Her i Oslo har vi sikkert 50 mil med markaspår.. Jeg løper ut i marka og bare løper steder jeg ikke aner hvor er.. Hvis jeg ikke hitter veien hjem går jeg på "Back to start" på garmin klokken og den viser meg hvor jag skal løpe for att komme hjem eller till bilen!

Fungerer riktig bra!

I Oslo er det masse stugor i Marka som er øppet. Så du kan typ løpe 1mil til en stue, deretter løpe 1 mil til neste stue osv osv. Der kan du kjøpe cola, kaffe osv.. Ganske så bra!!

Men jeg liker BEST å løpe asfalt men denne sommeren har jeg løpt mye i markaspåret.

Håper tåen din snart blir frisk! Jeg vet hvordan det er å ha dårlige løppass ... Men plutselig får du et mycke bra pass og da husker du hvorfor det er så bra att løpa!!