torsdag 22 oktober 2009

Ibland bestämmer skorna

Eftersom jag kände mig bra i kroppen efter mina 13 km i tisdags tänkte jag att jag skulle ut och njuta lite av kvällen igår också. Tanken var att få till ett lika lugnt pass som dagen innan för att inte riskera att snuva och hosta skulle bli värre.

Ibland bestämmer man inte själv, tydligen. Igår bestämde skorna!

Eftersom jag fortfarande har ont i min tå så ville jag prova hur det skulle fungera att springa med mina lite lättare och mjukare Saucony Fastwitch. Det gick bra för tån. Och jag förstår nu varför skorna heter som de heter, de lever verkligen upp till namnet. Jag styr tydligen inte över farten själv när jag har dem på mig utan skorna själva bestämmer hur fort det ska går. Igår gick det nog egentligen lite för fort, hade lite väl mycket hosta som skulle ut när jag var hemma igen men det var ingen större fara.


Kom inte iväg förrän vid niotiden så det blev en sen asfaltstur på Djurgården runt Kaknästornet och Manillaskolan.

10k@ 4:57%155

12 kommentarer:

Staffan sa...

Snygga skor!! Hur många par använder du förutom dessa och Adios? Jag går runt på två par just nu, till nästa säsong är jag suger på Saucony Grid Tangent som är ungefär som Asics DS Trainer som jag använder idag men jag skulle också vilja att lättare par, Brooks ST4 Racers, frågan är bara om det är motiverat, jag som tävlar så lite...spana in dem här:

http://www.mudsweatandtears.co.uk/2009/03/24/shoe-review-brooks-racer-st4/

Tobias sa...

Ja, det var väl därför jag köpte dem, jag gillade färgen ;-)

Vågar inte berätta hur många skor jag har tror jag. Men Fastwitch och Adios är de lättare. Sedan kör ja mest med Nike som träningsskor just nu. Ett par Structure Triax men framförallt Elite+ 4 som jag gillar väldigt mycket som träningsko.

Sedan har jag ju även ett par Reebok som jag fick när jag sprang maran. De är också lite lättare, har dock inte riktigt lärt mig gilla dem ännu även om de passar väldigt bra när jag har onda tår eftersom de är 1/2-storlek större än vad jag brukar använda.

Vågar inte gå över helt till bara lättare skor även om jag tycker jag får ett betydligt bättre steg med tunnare och lättare skor. Kommer nog försöka börja öka antalet km i lättare skor under 2010 så får vi se vad kroppen tycker om det.

Tobias sa...

Glömde ju, angående Brooks:en. Har själv provat T6 Racern dock inte sprungit i dem.

Tyckte dock de satt väldigt bra på foten men kändes väldigt "hardcore" men väldigt lite dämpning så än har jag inte vågat mig på dem. ST4 kanske har något mer dämpning?

Oavsett om du tävlar eller inte så är det fantastiska med en ny typ av sko att man kan få till en helt ny känsla på löppassen.

Så frågar du mig finns ju bara ett svar, men så har jag ett gäng skor själv också. ;-) Köp!

Staffan sa...

Ja, jag har också jämfört ST4 och T6 och T6 är som du skriver ännu tunnare med minimalt stöd så ST4 blir nog kanon tror jag!

Kolla in länken jag skickade, skon är superskön och jag tycker den är grym!

Näe, kanske dags att jobba lite ;-)

Espen sa...

Jeg har FIRE par med Saucony Fastswitch 3.. Det er kongesko nr1.

Jeg bruker de på 10km, halvmaraton og maraton! En fantastisk sko!

Jeg eier også BROOKS T6 og jeg liker IKKE skoen. Jeg har brukt den bare to ganger.

Den er snabb, men den har INGEN demping og er veldig hardt for foten. Jeg stoler heller ikke på den når jeg løper. Kommer IKKE til å bruke den mer.

Stockholm Maraton løp jeg med SAUCONY TANGENT 3. Dette er en lettvektsko med proneringsstøtte. Veldig god sko - men OBS! Shoe feels big order 1/2 size smaller.

I Februar 2010 så blir Saucony Fastswitch oppdatert til Fastswitch 4.
http://img.runningwarehouse.com/blog/fastwitch4.jpg

Da kommer nok Fastswitch 3 på REA(salg) og vil koste 300 kr. Da skal jeg kjøpe 2-3 par till..

Jeg ELSKER skoen!!

Tobias sa...

Espen: Skönt att det inte bara är jag som har många skor :-)

Hm Fastwitch 4:an verkar ju komma i en annan favoritfärg, svartgult. Kanske får bli en 4:a också när den släpps... :-D

Espen sa...

Den kommer også i grønn/svart tror jeg.

Jeg skal kjøpe begge parene så jeg kan løpe med en gul og en grønn sko :)

Jeg har fastswitch 3 i flere farger.
Orange, Grønn/Hvit og så har jeg två par med de norske fargene "rødt-hvitt-blått" :)

Best shoe EVER!

Staffan sa...

Fastwitch är alltså neutral?

Tobias sa...

Inte helt neutral:

The Saucony Fastwitch is a versatile lightweight racer/trainer which is suitable for either tempo running or race day use. With a medial post giving some mild support for over pronators

Espen sa...

Jeg overpronerer KRAFTIG..
Fastswitch er veldig LETT og gir bra demping med tanke på vekt. Er som Tobias skriver IKKE en nøytral sko.

Saucony A3 er en neutral racing sko for 5km til 21km.

Fastswitch er lettere enn Adidas Adios ochså :)

Vinneren av Oslo Maraton 2009 sprang med Fastswitch:)

Saucony er ikke store i Norge, de er veldig små. Man kan bare kjøpe deres sko på løplabbet, det er ingen vanlige sportsbutikker som selger saucony her.

I sverige tror jeg saucony er mye mer populært?

Snorkkis sa...

Skönt att ha skor som gör jobbet; var det månne för att de var så snygga ;) .

Och fin bild på Kaknästornet också.

Tobias sa...

Det trodde jag alltid hängde ihop? Snygga skor = snabba
Fula skor = långsamma

Det är i alla fall det jag går på när jag köper skor...