tisdag 31 augusti 2010

Simskola

I söndags började jag på simskola på GIH-Badet. När jag anmälde mig till simskolan i våras kunde jag inte ta ett enda crawltag. Alltså anmälde jag mig till en nybörjarklass. När semestern kom började jag träna på egen hand och nu tar jag ju mig fram utan att drunkna, även om det nog inte är så vackert. Jag var lite orolig att simskolan skulle vara för grundläggande i början. Men jag behövde inte oroa mig.

När jag kom dit bad de oss alla som skulle delta att simma fyra längder i bassängen. Två med valfritt simsätt och två med någon "fristilslikt" simsätt. Nu kunde jag ju simma alla fyra längderna på "fristilslikt" sätt. Efter denna uppvärmning delade de in oss i två grupper. En nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp. Jag visste inte ens att dessa två grupper skulle simma samtidigt. Tur för mig i alla fall och nu blev jag placerad i fortsättningsgruppen.

Sedan gick vi genom lite teori hur armtagen ska gå till och hur andningen ska gå till och fick sedan träna på det i bassängen. Bland annat lyfter jag tydligen inte armbågen tillräckligt i mina simtag. Blir till att träna på, inte helt enkelt att få till.

Annars har jag legat på hårt med löpningen igår och idag, allt för att nå 200 kilometer på augusti månad. Igår blev det 25 kilometer fördelat på två pass och idag 18 kilometer. Det gjorde att jag klarade det med minsta möjliga marginal 200,6 kilometer blev det i augusti. Men samtidigt har jag nästan tränat dubbelt så många timmar som jag har sprungit. Totalt 30 timmar träning i augusti så en del simning och cykling har det också blivit.

Nu ska jag försöka jobba lite på sömnen också.