fredag 13 augusti 2010

Inspiration

Att inspireras till träning är viktigt för mig. Det är anledningen till att jag skriver här. Det ger mig inspiration att få skriva ner och dela med mig av mina tränings och tävlingsupplevelser till andra. Precis om det ger mig inspiration att läsa om andras upplevelser.

För tillfället är det inte bara löpning som snurrar i mitt huvud. Utan även cykel och simning. Efter att ha prenumererat på Runners World och Aktiv Träning under några år kände jag att det efter ett tag var samma tidning som kom med nytt omslag. Alltså bytte jag i våras ut dessa två mot cykeltidningen Kadens istället. Det var ett bra byte men jag vill ju läsa om mer än bara cykel.

Nu när jag börjat intressera mig för triathlon vill jag ju läsa om det. Bli inspirerad. Läsa om både nybörjare och fantastiska proffs som talar om vilka misstag man ska undvika och exakt hur handen ska sättas i vattnet för att man ska bli snabbare på simsträckan och allt annat som går att gräva djupt i.
Det senaste inköpet, 192 kronor för två tidningar...
Det är dåligt med svenska triathlontidningar.

Som tur är finns det gott om engelska. I välsorterade tidningsaffärer finns det ofta någon av dessa engelska triathlontidningar importerade. Men då blir det dyrt. Priset ligger ofta mellan 80-100 kronor per tidning.

Det bästa är att det på flera av tidningarna går att prenumerera även från Sverige. Då blir det plötsligt riktigt billig, i alla fall om man jämför med de svenska träningstidningar som finns. Ofta ligger priset mellan 40-45 kronor per nummer, inklusive att få den skickad till brevlådan i Sverige. Det bästa av allt är att det kommer 13 nummer på ett år! Det är fördelen med att köpa en tidning från ett land där marknaden är så otroligt mycket större än här i Sverige.

Nackdelen är att man blir sugen på att åka över var och varannan helg och testa alla härliga triathlontävlingar som de skriver om och då var den där prenumerationen inte lika billig längre...

Förhoppningsvis kommer dessa båda tidningar i brevlådan under hösten.
220 Triathlon  Triathlon Plus