torsdag 26 augusti 2010

Tävling i nya kläder

På söndag är det dags för Stockholm Triathlon. Mitt första "riktiga" över sprintdistans. Mina två tidigare triathlontävlingar har varit över motionssprint-distans med 400 meter simning. På söndag är det 750 meter simning som gäller. Det ska bli riktigt spännande att se hur simningen fungerar. Jag simmar ju bättre på träning nu men vet samtidigt att träning inte är någonting jämfört med att simma med fullt av andra armar och ben runt omkring. Det är lätt att blir stressad och helt tappa sin egen simning.

Hur fort kommer det gå på söndag? Jag vet inte riktigt, på cyklingen får man ju inte drafta (ligga på rulle) utan det är tio meters lucka som gäller. Men målsättningen är att gå under 1:20. Över 1:20 så blir jag besviken, under 1:20 så är jag nöjd, under 1:15 så är jag fantastiskt nöjd. Men under 1:20 är nog det rimliga.

Lagom till tävlingen på söndag har jag även fått mina nybeställda triathlonkläder. Har hittat ett danskt märke som heter Fusion som jag tycker verkar riktigt bra. Att det sedan hade korta tights i rött och vitt var lite roligare än det vanliga svarta. Passade på att beställa två tvådelade set, ett rött och ett vitt.
Danska kläder, men jag valde ändå att beställa från Norge www.fusionsport.no. Väldigt bra service. De vita tightsen är sena i leveransen, då skickade de med två par strumpor med den första leveransen som kompensation för det. Det är vad jag kallar kundservice, det gillar jag! På söndag blir det premiär för kläderna.

Får återkomma med en utvärdering när jag använt dem lite.

5 kommentarer:

Anders sa...

1.14.30

Du kommer avsluta med sub 20 på 5K.

//anders

Tobias sa...

Det hade suttit fint med en sub20 på slutet... :-D

Ingmarie sa...

Spännande!Jag är jordens och universums långsammaste crawlare men jag kör faktiskt 3-takt. :-)

Anonym sa...

Kul! Stort lycka till! Ska bli riktigt intressant att se hur det går och sedan läsa rapporten!!

Tobias sa...

Ja, jag har en del att träna på i simningsväg Ingmarie. Men just nu är det så kul när det flyter på så jag väljer med flit att köra mest tvåtakt höger... ;-)

Tack Hempa!