måndag 23 augusti 2010

Det flyter på

Rösjön, som vanligt sol och lugnt...
Var och simmande i Rösjön idag. Om man jämför med mina första försök i början på juli har det verkligen gått framåt. Då klarade jag inte att simma 50 meter utan att vila, idag simmande jag de första 500 metrarna utan någon vila och jag hade kunnat simma längre.

Efter 500 meter tog jag ändå en kort paus för att inte bli för trött och tappa tekniken på tillbakavägen. Nu gick det inte lika bra tillbaka. Jag kör just nu oftast med tvåtaktsandning vilket innebär att jag bara andas åt det ena hållet i taget. De första 500 metrarna hade jag andats åt höger vilket just nu fungerar väldigt bra. På vägen tillbaka tänkte jag så andas till vänster. Då hittade jag inte alls samma känsla. Lyckades till och med få flera kallsupar, något som nästan känns omöjligt att få när jag andas åt höger. Tänk vad olika det kan vara.

Jag är i alla fall grymt nöjd med att det går så bra som det gör. Nu är det bara börja träna på att andas åt vänster och så småningom gå över till tretakt, dvs andas på vart tredje armtag. Tre är ju ett udda nummer vilket betyder att man andas åt vartannat håll.

På söndag börjar jag simskola, det ska bli spännande och se hur mycket bättre jag blir när någon kan tala om alla fel jag gör...

5 kommentarer:

Lars sa...

Simskola. Igen? Ja, jag är då helt säker på att du kommer bättra på tiderna en hel del. Jag är helt säker på att vi alla kan tjäna en hel del på att slipa in teknikerna.

Av någon dum anledning skjuter jag alltid att gå på de löp-teknik-träffar som återkommande annonseras i Uppsala. Jag känner att jag springer slängigt, men kan liksom inte fixa till det själv. Bättring.

Tobias sa...

Eftersom det är 30 år sedan jag gick i simskola senast tänkte jag att det var dags nu :-)

För mig känns det som att det är svårare att försöka gå och lära sig något som man hållit på med länge. Det är lättare med något som man är ny på...

Anders sa...

Bra jobbat!

//Anders

Anders sa...

Bra jobbat!

//Anders

Anonym sa...

Riktigt bra! Inte omöjligt att jag kopierar ditt upplägg med simskola :-)
Blir mycket intressant att följa din träning!