måndag 5 juli 2010

Inte avskräckt än...

Jag har nu äntligt provat på alla tre grenarna som ingår i triathlon. Jag har alltså tagit mig vatten över huvudet. Att lära sig simma är helt klart en utmaning. Jag kan ju ta mig fram i vatten utan att sjunka sedan tidigare men jag kan inte simma i betydelsen att använda det som träningsform. Till det har jag en bit kvar kan jag meddela, i alla fall så länge vi pratar frisim som simsätt.

Men jag har i alla fall varit i vattnet och provat på både igår och idag och helt avskräckt har jag inte blivit. Bara en sådan sak att jag tyckte att det gick bättre idag än igår ger ju motivationen en skjuts, fast det kan ju berott på att det var helt lugnt när jag simmade idag.

Jag har ingen som helst kunskap om frisim sedan tidigare utan har bara torrövat genom att läsa lite om hur tekniken går till. Som de flesta skriver är det svåra att hitta rätt med andningstekniken. Just nu orkar jag simma femtio meter, max! Oftast bara några futtiga meter innan jag måste stanna och vila helt utpumpad. Mest beroende på att jag har svårt att hitta rätt med andningen misstänker jag. Men jag kan redan nu känna vilken häftig känsla det måste vara när man behärskar det.

Idag klarade jag mig nästan helt utan kallsupar. Det kan jag väl inte säga att jag gjorde igår. Men huvudsaken är att det är roligt, och just nu när jag har perfekta förutsättningar för simträning så ska det väl bli minst ett pass om dagen. Det är ju knappast för mycket begärt, jag orkar ju ändå inte så länge...

3 kommentarer:

Miranda sa...

Intressant att läsa! Jag är ju själv i någon sorts "intresserad av thriatlon"-fas så snart så hoppar jag också i plurret.

Kul att läsa att du redan förbättrat dig, jag antar att det är det som kommer att ge motivation, att se framstegen :)

Ingmarie sa...

Jag kämpar med samma sak! Det är ju skitsvårt att få till andningen! Fick tips om att inte använda benen + att "stå still" och crawla och hitta tekniken. Ska testa det. Jag är ju egentligen inte "trött" utan det är just det där att man liksom inte får tillräckligt med luft. Bara att kämpa vidare för det är himla kul när det flyter på. ;-)

Tobias sa...

Klart du ska hoppa i vattnet Miranda, det är riktigt roligt. Och ändå roligare när man inte bara blir bättre genom mer träning utan även måste lära sig helt nya delar.

Ingmarie: Jag upplever ungefär samma sak. Men idag blev jag faktiskt lite trött i armarna också...fast det kanske snarare beror på mina svaga armar... :-) Brukar stå på land och öva lite just för att försöka hitta "rytmen".