onsdag 1 september 2010

För länge sedan...


Jag kommer fortfarande med gott minne ihåg en träningsdag när jag var runt 15-16 år gammal. Jag vet inte riktigt var jag hade fått det ifrån men jag bestämde mig en helg för att simma, cykla och springa, utan att vila mellan de olika grenarna.

Jag kunde inte haft bättre förhållanden eftersom vi bodde nära en sjö. Tyvärr hatade jag kallt vatten även på den tiden och mina simturer i den närbelägna sjön var lätträknade. Våtdräkt som gick att simma i vet jag inte ens om det fanns på den tiden. Den här sommardagen var det i alla fall tillräckligt varmt i vattnet för att jag skulle våga mig i vattnet.

Jag började att simma mellan bryggan och en boj som låg en bit utanför. Kanske 5 meter? Jag minns att jag simmade 10 varv mellan boj och brygga, någonstans runt 100 meter alltså. Bröstsim.


Sedan hoppade jag upp på min 10-växlade DBS som jag redan hade gjort klar och ställt fram. Cyklade två varv på min vanliga löprunda som var 8 kilometer asfaltsväg. Minns att jag tyckte det var väldigt jobbigt att försöka cykla fort. Hur fort det i verkligheten gick har jag ingen aning om.

Efter cyklingen var det dags för ett avslutande 8 kilometersvarv löpning. Det var första gången någonsin som jag sprang precis efter att jag hade cyklat. Jag minns fortfarande den märkliga känslan av två ben som inte alls ville göra som min hjärna sa åt dem.

Jag gjorde alltså mitt första träningstriathlon redan för 20 år sedan. Idag kan jag fundera över hur det hade gått om jag hade fortsatt att träna på det då. Jag hade ju perfekta förhållanden med nära till vatten, bra cykelvägar och utmärkta löpslingor. Kanske hade jag blivit duktig? Kanske hade jag tröttnat?

Nu har jag efter många år i alla fall hittat tillbaka till de tre grenarna och hoppas att jag nu istället ska kunna njuta av att träna dem i de kommande 20 åren...minst.