onsdag 8 september 2010

Nackdelen med transportlöpning...

Skulle lämna bilen på service idag. Perfekt tänkte jag, då kan jag springa från verkstaden till jobbet. Det blir inte lika långt som att springa hemifrån till jobbet vilket passar bra eftersom jag sprang lite längre igår.  Uppskattade distansen till ungefär 7 kilometer.

Lämnade bilen och sprang iväg. När jag kommit ungefär 4 kilometer och befann mig mitt i skogen (så mycket mitt i skogen man nu kan vara i Stockholm) långt från tunnelbana, bussar och bilar så ringde telefonen. - Hej, det är från dagis. Din son är sjuk, du måste nog komma och hämta honom. Inte mycket att göra, bara inse att det kvarvarande 3 kilometrarna innan jag var på jobbet istället blev 8 för att ta mig hem igen.
Hade jag inte sprungit hem igen hade jag inte fått se den här vyn...
Så nu blev det 12 kilometer idag ändå. Men jag behöver ju inte springa hem i eftermiddag i alla fall.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Transportlösning måste jag prova. Något helt annat, kollade cykel på blocket avdelningen racer. Hur resonerade du när du köpte cykel? Vilka märken rekommenderar du?

Tobias sa...

Det här med cykel är ju inte helt lätt. Jag resonerade så här när jag köpte cykel http://blog.noll.se/2010/04/cykelkop.html

Hade jag gjort köpet idag hade jag köpt en vanlig racer med minst Shimano Ultegra. Detta för att jag nu vet att jag enbart cyklar landsväg och inga grusvägar eller liknande.

Kanske hade jag till och med valt att bara köpa en TT-cykel. Fast då får man inte använda den på t ex Vätternrundan och det kanske man vill göra. Svårt val det där...

Odda sa...

Har också funderat mycket på transportlöpning, har 6 km till jobbet, men inte fått till det hittills. Har ibland sprungit hem från jobbet och då kan man ju lämna grejerna kvar, men hur gör man på morgonen. Måste man ta med sig grejer dagen innan eller ska man packa allt i en rygga? Förslag mottages tacksamt!

Tobias sa...

Jag säger inte att det här är det bästa sättet. Men eftersom jag har 12 km till jobbet och ofta även behöver bilen i jobbet är min plan att göra så här. (fast det är sällan det har blivit en hel vecka, ofta störs det av att jag behöver ha bilen någon kväll i veckan)

På måndag tar jag bilen till jobbet. Har med mig en väska med "jobbkläder" för 3-4 dagar.
Springer hem.

Sedan kan jag tis-tors välja om jag vill cykla eller springa till och från jobbet. Har inte med mig några direkta saker förutom nycklar, mobil och pengar. Behöver jag bilen i jobbet, så är den ju redan där.

På fredag springer jag till jobbet och tar bilen och klädväskan med hem...

Ingmarie sa...

Inget ont som.. ja du vet. ;-)

Sofie RW sa...

Ah, trist med förkylningar. Kan förstå att det kändes smått frustrerande att vara ute i "skogen" när man känner att man borde vara på en annan plats på nolltid. Men du kanske fick lite extra tempo där?

Tobias sa...

Helt sant Ingmarie!

Sofie: Lite fortare än planerat kan man väl säga att det gick. Fast det stora problemet var att jag kände att jag hade bråttom fast det fanns inte så mycket att trycka på med i benen...