onsdag 25 november 2009

Bäst under säsongen

Och bästalistan ser ut enligt följande:


 Utom tävlan utser jag mina Adidas Adios till bästa skor under 2009.3. Tylösand - Båstad (ultraträning)
Mitt första ultrapass. Fantastiskt roligt! Känslan av äventyret då jag aldrig sprungit sträckan tidigare och att vara ute en hel dag (kändes det som i alla fall) var en helt ny upplevelse. Det blir helt klart fler gånger. Det som tilltalade mig mest var nog känslan att ta mig från A till B för egen maskin så rundbanor är nog tveksamt om jag någonsin kommer bedriva mina ultrapass på.

2. Kungsholmen Runt Halvmarathon (tävling)
Då jag stod på startlinjen för Kunsholmen Runt var jag väldigt osäker hur snabbt jag skulle kunna springa. Målet var satt till 1:35. Jag kände mig dock oförskämt stark hela loppet igenom, fler sådana lopp vill jag uppleva. Döm om min förvåning när jag ser att jag till och med kommer lyckas ta mig under 1.30. Kan ju inte vara annat än otroligt nöjd med ett lopp där allt stämmer.

1. Stockholm Marathon (tävling)
Hade egentligen inte tänkt springa Stockholm Marathon 2009. Var inte ens anmäld. Men så släppte de 75 extraplatser i april. Målet från början var ju att springa under 3:30 2010 men då jag kände att träningen gått väldigt bra under våren vågade jag sätta 3:30 som mål redan i år. Just på maratondagen kände jag mig inte helt i form men tänkte att det får gå som det går. Känns det skit en bit in i loppet får jag väl kliva av, det är ju nästa år det gäller på riktigt. Sprang helt på känsla utan att titta på tid eller puls. Efter 35 km började tröttheten komma men med lite vilja orkade jag ändå göra en hyfsad avslutning. Med en tid över all förväntan på 3:13 är ju förstaplatsen på den här listan självklar! Men det ställer ju också nya krav till nästa år...

7 kommentarer:

Espen sa...

Jeg er egentlig jævelig imponert over tiden din i Stockholm Maraton.

Ikke bare var det ekstremt varmt, men tidsmessig er dette helt klart den beste prestasjonen du har gjort denne sesongen synes jeg ivertfall.

Utrolig bra å løpe kungsholmen på 1:29 også, men det er bare en halvmaraton. For å løpe helmaraton på 3:13 går man ut i en ganske høy fart i utgangspunktet - og det var jo ekstremt varmt.. Selv løp jeg 3:46 i samme løpet så du slo meg med en halv time :)

Nå gleder jeg meg til du kommer tilbake i trening Tobias!

Vi sees på Kungsholmen. Både jeg og Bengt fra min blogg har meldt oss på. Kungsholmen Rundt 8 mai! :)

Staffan sa...

Håller med Espen, jag är också riktigt imponerad över 3:13 i Stockholm i våras. Jag hoppas också på att springa Kungsholmen runt i maj. Stockholm halvmarathon ser mera tveksamt ut, svärfar vill att han och jag ska springa E18-loppet samma datum. Också det en halvmara på den nya motorvägssträckan Enköping-Västerås. Blir inte lika kul, men det kan ändå bli en annorlunda upplevelse. Nästa år går vi under sub90!

Tobias sa...

Tack! Jag är rätt imponerad själv ;-)

Börjar mer och mer kännas overkligt att jag klarade att hålla det tempot.

Ser framemot Kungsholmen, då får vi se till att springa tillsammans och givetvis gå under 1.30!

Espen sa...

Jeg håper å gå under 1:30 i Berlin allerede 28 Mars :)

På kungsholmen må vi treffes og hilse Tobias! :)

Og ja. Vi skal alle under 1:30 og sub 40:00

På mara'n tror jeg ikke på noe bedre enn 3:15 (3:19 i Oslo)

Espen sa...

Når det gjelder adidas adios.

Kolla det her bildet av starten på oslo maraton 2009.

Det er ganske mange av eliten som har de skoene.

http://kondis.oslonett.no/bilder/oslo/2009/Oslo_Maraton/Maraton/Starten_640_C0E2714.jpg

Tobias sa...

Ha Ha, riktigt bra bild Espen. Ja, man verkar ju inte vara ensam om att springa i Adios.

Klart vi måste hälsa när vi springer Kungsholmen! Jag räknar med draghjälp under loppet :-D

Anonym sa...

Det är klart du ska komma till Enköping och springa e18-loppet.
Vi ska göra allt vi kan för att göra dagen och kvällen till ett minne.
Välkommen
/b-o berglind för e18-loppet.
ps. vi hoppas snart kunna sy ihop några paket med övernattning. Kolla hemsidan e18-loppet.se