måndag 23 november 2009

Bäst och sämst under säsongen

Vad har varit bäst och vad har varit sämst under säsongen?

Här kommer topp 3 i kategorin sämst!

3. Stockholm Halvmarathon (tävling)
Kände mig inte helt i form innan tävlingen och hade en del problem med mina hälsenor tiden innan vilket gjorde att träningen blev lidande. Det märktes under loppet kan man väl säga. Startade i ett tempo som skulle kunna innebära PB om det höll hela vägen. Det gjorde det inte. Jag fick slita rejält sista halvan av loppet vilket gjorde att tiden inte blev vad jag hade hoppats på.

2. Premiärmilen (tävling)
Med en halvrisig känsla i kroppen och en ond fot som gjorde att jag bara kunde springa på tå så var väl inte förutsättningarna det bästa. När sedan själva banan mest består av lervälling och vatten så är ju platsen på den här listan ganska klar. Inte så mycket mer att säga, loppet genomfördes helt ok med tanke på förutsättningarna men så speciellt kul var det inte. Hoppas på bättre förutsättningar 2010.
1. Stukad fot (skada)
Den enda skadan som platsar på listan men den tar ju också första platsen. Det var i slutet på februari och det var mörkt ute. Efter två kilometers löpning så valde jag att springa på cykelvägen på Strandvägen då jag tyckte det var minst snö och mest ljus där. Dåligt val. Tog inte mer än 200 meter efter att jag sprungit upp på cykelvägen innan jag lyckades trampa vänsterfoten i ett hål som jag inte såg i mörkret. Jag hade precis växlat upp farten och det knakade rejält i foten, det gjorde riktigt ont! Jag har vrickat foten förut, det gör ont ett tag men sedan kan man oftast springa lite lätt på den och sedan gör det ont när man kommer hem och blivit kall. Den här gången var det annorlunda. Var tvungen att stå still i 5 minuter (och det var kallt ute) och vänta ut smärtan. Sedan fick jag hoppa hem, kunde inte gå på foten. Det tog 40 minuter att ta mig 1,5 kilometer hem i tregradig kyla. Inte så svårt att hitta förstaplatsen på sämsta listan för 2009!

Bubblare
Influensa och lunginflammation (sjukdom)
Influensan och lunginflammation i november får väl hamna som bubblare på sämstalistan. Sjukdom kvalificerar ju inte helt in på listan om den inte är direkt relaterad till löpningen men när 3 veckors träning försvinner ger det i alla fall en plats som bubblare.