söndag 1 november 2009

TSM 3:00 lättdistans


 Östermalms IP
Idag var det dags för TSM igen. Andra gången. Idag var samlingen på Östermalms IP istället för Stadion, förmodligen eftersom det spelas fotboll på Stadion i eftermiddag.

Eftersom passet igår kändes så pass bra så valde jag idag att springa med 3:00-gruppen. Det var ju lättdistans på programmet. Om det sedan kan kallas just LÄTTdistans för mig vet jag väl inte riktigt.

Samling på Östermalms IP
Började med några kilometers uppjogg och sedan körde vi löpskolning. Det var skip, höga skip, hälkickar, hjulet, mångsteg och massa andra spännande övningar. Just sådana här saker är jag ju väldigt dålig på att göra när jag är ute och springer själv så det är förhoppningsvis en av sakerna som är bra med TSM och som kan göra mig till en bättre löpare.

Löpskolning 3:00-gruppen

Sedan var det då dags för lättdistansen, blev ungefär samma runda som igår kväll, förbi Manillaskolan och sedan runt Waldemarsudde. Såg helt annorlunda ut idag i dagsljus kan jag meddela, och idag var det ju även massvis av löpare ute då alla TSM-grupperna befanns sig runt omkring.

Blev totalt 13,5 kilometer med en snittfart på 4:37 enligt min klocka. Då var det även inlagt en fartökning på ca 800 meter efter 9,5.  Inga problem att hänga med och inga problem med hosta så det var en riktigt skönt pass. Frågan är dock hur det känns när samma pass är 30 kilometer, i samma fart. Då blir det nog tufft!

4 kommentarer:

Staffan sa...

Verkar varit ett kul pass. Löpskolning tror jag är bra, kör det inte heller lika ofta som jag borde.

hm 4:37 tempo alltså, antar att farten skruvas upp efterhand på all längre sträckor. Spännande att följa med i ditt TSM-deltagande.

Espen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Espen sa...

Ojj.. 4:37 hørtes hardt ut! Ivertfall hvis det skal holdes i 30km :)

Snart flytter jeg til Stockholm så jeg kan være med på dette :)

Tobias sa...

Staffan:
Ja, jag tycker det är spännande att vara med i TSM. Ska bli kul och se vad nytt man lär sig.

Espen:
Tycker helt klart du ska flytta hit så du kan vara med, fast då missar du ju SRM. Du får skaffa klippkort på Norwegian istället!