söndag 22 augusti 2010

I tempoställning till Gustavsberg

Ja, nu höll jag väl inte tempoställning hela vägen kanske. Men cyklade till Gustavsberg gjorde jag och det gick riktigt bra även de perioder då jag använde mig av min nya tri-bar eller aero-bar eller vad det nu kallas. Jag blev inte alls speciellt vinglig. Problemet var väl snarare att benen tog slut fortare,  förmodligen för att jag inte sitter helt optimalt. Sedan tog rygg och nacke betydligt mer stryk än när jag cyklar som vanligt, men det är nog mycket en vanesak. Det var ju ändå första gången.

Tänkte inte så mycket på det när jag cyklade iväg men efter att jag varit i hamnen i Gustavsberg och skulle börja cykla hemåt märkte jag det tydligt. Jag hade haft medvind på väg till Gustavsberg. Det innebar att det var motvind hem, det märktes. Att cykla i motvind på redan trötta ben är inte min starka sida, än.

En snittfart på 31 kilometer i timmen på väg till Gustavsberg då jag medvetet tog det lugnt vissa partier sjönk till 29 kilometer i timmen på hela sträckan efter att ha kämpat i motvinden hem, utan att vila vissa partier. Nu börjar i alla fall benen äntligen vänja sig vid att cykla så pass mycket att jag klarar att få upp pulsen lite. Idag hade jag en snittpuls på 148 slag i minuten och det är bland det högsta mina ben orkat med hittills när jag cyklar.

Trots att det är betydligt mer omständigt än att springa börjar jag gilla att cykla. Men jag är fortfarande en "fincyklist", regnar det låter jag cykeln stå kvar inomhus...

8 kommentarer:

Anders sa...

Apropå puls. Hur funkar din Garmin i vatten? Jag har en Rs100 och den har gått sönder två gånger nu.

//Anders

Tobias sa...

Min Garmin funkar inget vidare i vatten tyvärr. Garmin har till och med valt att slå av pulsen i klockan om man sätter den i det speciella simläget (swim mode) som numera finns i 310xt. Det betyder att väljer jag att använda det för att få en beräknad sträcka när jag simmar utomhus så får jag inte någon puls. (min gamla 305:a gav aldrig något pulsvärde i vatten, oavsett inställning)

Om jag inte använder det läget så får jag puls från klockan i vattnet men jag är tveksam till hur korrekt det är. För puls i vatten hade jag helt klart valt Polar. Har en gammal Polarklocka och den har alltid funkat bra med puls i vatten.

Fast det är ju trist om de går sönder!

Masse sa...

Två frågor:

Visst kör du också med en Cyclocross CAAD9? Vad har du för däck på den? Jag har orginaldäcken kvar på och antar att det går några km/h fortare med tunnare däck? (det blev visst 3 frågor innan jag ens kommit till den andra :-) )

Har du bytt ut sadelstolpen när du satte på bågen?

Tobias sa...

Japp, jag kör en Cannondale cyclocross. Eftersom jag blev fråncyklad av min kompis i början var jag ju tvugen att testa att byta däck. Så jag har bytt till Ultremo DD http://www.schwalbetires.com/node/2090
Visst gör det skillnad, men hur mycket vågar jag inte svara på. Måste nog sätta på orginaldäcken snart och testa igen.

Jag har inte ens rört sadeln sedan jag satte på bågen. Men jag har ju bara hunnit provcykla än...

Masse sa...

Coolt! Jag skulle tippa på 3km/h ungefär...

Tobias sa...

Jasså, brukar du snitta 27-28 eller? ;-)

Masse sa...

Näää, snarare 25-26... :-)

Tobias sa...

Då gör nog däcken minst 5 km/h... ;-)