torsdag 24 juni 2010

Cyklat

Jag har cyklat. Ganska mycket för att vara med mina mått mätt. Var ganska seg i kroppen efter Jättelångt men hade sedan tidigare besämt att den här veckan skulle det cyklas till och från jobbet. Kan lova att det var rätt segt i måndags morse.

Men efter den korta turen till jobbet på 30 minuter släppte det mesta av träningsvärken. Det slutade med att jag och JC även tog en cykelrunda tillsammans på måndagkvällen. Totalt blev det drygt 6 mil under måndagen. Det är mycket för att vara mig.

I tisdags hade jag monterat den nya fästet till min Garmin 310xt så jag kan växla mellan att ha den på cykeln och på armen. Fungerar riktigt bra. Det gjorde ju att jag bara måste prova att både cykla och springa. Cyklade hem från jobbet och sedan direkt på med löparskorna.

Fantastiskt roligt att springa direkt efter cykling, det första kilometrarna blir det någon form av "slugger" löpning då benen inte alls vill hålla något normalt löpsteg. Lagom till att löpsteget började komma tillbaka fick jag grym energibrist. Längst ute på Djurgården bara tokdog kroppen. Fick variera mellan att stå still, krypa, gå och springa med myrsteg hem.

Helt död hela kvällen efter det. Och träningsmässigt dagen efter också, cyklingen till och från jobbet igår var ingen vacker syn. Det gick inte fort. Idag avslutade jag med en sista sträcka till jobbet. Då var benen med igen och det kändes riktigt bra.

Med andra ord en varierande vecka. Att kombinera cykling och löpning efter varandra kan jag rekommendera, det är fantastiskt roligt och gör löpningen plötsligt till en ny sport. Men se till att ha ordentligt med energi i kroppen.