måndag 7 juni 2010

Belöningen

Ska man få en belöning när man nått ett av sina mål? Inte vet jag. Jag brukar inte köra med uttalade belöningssystem. Jag gör oftare tvärtom. Tar belöningen först och når målet efteråt.

Tanken var att göra likadant den här gången. På Stockholm Marathon. Jag skulle belöna mig själv med att uppgradera min Garmin 305 till en 310xt. Sedan skulle jag med belöningen på armen se till att jag nådde mitt mål, att springa under 3:10.  Jag tänkte att om jag ser belöningen varje gång jag kollar av tiden så borde ju det vara den bästa motivationen.

Tyvärr hann inte klockan fram i tid. Jag fick alltså för en gång skull försöka nå målet utan att redan fått belöningen. Det var tufft, men det gick ju tillslut som tur var. Så nu får jag i efterhand njuta belöningen av prestationen i lördags!
Varför jag uppgraderar till en 310:a? Jag vet inte, men ett gott skäl är att en blivande maratonkollega får möjlighet att köpa min gamla 305:a!