måndag 7 juni 2010

Belöningen

Ska man få en belöning när man nått ett av sina mål? Inte vet jag. Jag brukar inte köra med uttalade belöningssystem. Jag gör oftare tvärtom. Tar belöningen först och når målet efteråt.

Tanken var att göra likadant den här gången. På Stockholm Marathon. Jag skulle belöna mig själv med att uppgradera min Garmin 305 till en 310xt. Sedan skulle jag med belöningen på armen se till att jag nådde mitt mål, att springa under 3:10.  Jag tänkte att om jag ser belöningen varje gång jag kollar av tiden så borde ju det vara den bästa motivationen.

Tyvärr hann inte klockan fram i tid. Jag fick alltså för en gång skull försöka nå målet utan att redan fått belöningen. Det var tufft, men det gick ju tillslut som tur var. Så nu får jag i efterhand njuta belöningen av prestationen i lördags!
Varför jag uppgraderar till en 310:a? Jag vet inte, men ett gott skäl är att en blivande maratonkollega får möjlighet att köpa min gamla 305:a!

11 kommentarer:

Anders sa...

Bra jobbat! Och bra läsning om loppet. Mycket inspirerande!
/anders

Morgan sa...

Snygg siffersymbolik där!

Tobias sa...

Så bra att det inspirerar, det är tanken!

Ja siffrorna är väldigt passande och roliga, men jag är lite orolig om försäljningen av min gamla klocka innebär att jag aldrig kommer springa under 3:05 nu?

Morgan sa...

Du kanske kan låna den här av Haile...

Tobias sa...

Ha ha, ja det vore något. Tveksam till att Haile lånar ut den dock...

Espen sa...

Synes du fortjener den belønningen Tobias! 310XT er riktig grym. Spesielt med vibrator funktionen.

Staffan sa...

Pryltok :-) Det är klart vi förtjänar en belöning!! Min belöning kommer att bli i form av ett (eller två) par nya skor. Ang Adiosen, hur liten är den egentligen i storleken? Jag har oftast 43 i vanliga skor men i nya DS Trainers kommer jag faktiskt kunna gå ner till 42,5 men jag har aldrig provat Adios så jag vet inte riktigt vilken storlek jag ska ha...

Tobias sa...

Hoppas du har rätt Espen, om inte annat får jag väl se till att jag förtjänar den framöver ;-)

Är det inte därför vi håller på med det här Staffan? För att få köpa prylarna? Adiosen är något liten i storlekarna. Jag har normalt US 11,5, i Adiosen har jag 12. I europeisk storlek har jag normalt 45, i Adiosen är det 46. Så någonstans runt en halv till en storlek upp är nog ett måste.

Av alla mina skor är nog Adiosen den jag verkligen rekommendrar att prova storlekarna innan köp!

Ingmarie sa...

Nog så bra orsak till att du skulle få din belöning trots allt.Eller tröst beroende på hur du ser det...Jag tycker hur som helst att du sprang BRA! I synnerhet med tanke på hur det kändes. Tänk hur det blir när du har riktigt flyt! oj oj OJ!:-)

Tobias sa...

Tack Ingmarie. Det är väl hela tiden den tävling eller det träningspasset man strävar efter? Det med flyt! Vi får hoppas det kommer snart... :-)

Ingmarie sa...

Visst är det så! Av 100 gånger kanske 2 är "de där" passen. Vilken tur att alla vi löpare verkar ha guldfiskminne. ;-)