torsdag 19 november 2009

Sjukt skönt - eller?

Om du inte läst mitt tidigare inlägg sjuk vs springa gör det först, i alla fall det sista stycket. Det här är fortsättningen.

Herr Doktor gav mig även en remiss för att röntga lungorna dagen efter. Så på torsdag förmiddag tog jag mig och röntgade lungorna. Helt slut efteråt givetvis. Sängliggande med hög feber väntade jag bara på att få kasta i mig en ny dos Alvedon för att få lite vila från febern. Klockan tre var det dags, två nya tabletter.

Jag och influensan hade nu ganska bra koll på hur lång tid det tog innan de febernedsättande gav effekt. Efter 1,5 timme började den minska och efter 2 timmar var febern nere så mycket Alvedonen lyckades dämpa den och sedan började den öka igen efter ca 5-5,5 timmar.

När nu klockan är 18 och febern fortfarande 39,5 utan någon tendens att minska börjar jag blir lite orolig. Är rätt yr i huvudet och har inte stenkoll men läser noga innantill både på Alvedon förpackningen och Voltaren förpackningen. Kommer fram till att de innehåller helt olika ämnen och därför borde gå att kombinera. Chansar och tar Voltaren också. Sedan har jag kontakt med Vårdguiden och de tycker att jag bör uppsöka läkare igen. Eftersom jag i det tillstånd jag befinner mig inte tar mig någonstans och för tillfället är ensam hemma blir det ambulans. Har bara åkt ambulans en gång tidigare, det var efter en skidåkarfadäs i Italien. Känner väl inte riktigt att jag är så sjuk att jag ska åka ambulans men jag inser också att jag inte har så mycket val om jag ska ta mig till en läkare igen.


Väl på sjukhuset hinner det gå några timmar innan jag blir undersökt och till min lycka verkar Voltaren:en ha gett sig på febern. Så när det tar febern på mig på sjukhuset har den äntligen gått ner till 37,6. Efter undersökningar av både kropp och blod, bland annat ett nytt EKG, kan läkaren med säkerhet säga att influensan inte har satt sig på hjärtmuskeln. Däremot har influensaviruset nu även övergått till en bakteriell infektion och möjlig lunginflammation. Därför får jag nu även med mig en 14-dagarskur antibiotika hem.

När jag sedan efter helgen får svar på lungröntgen så är status att jag har fått lunginflammation. Så status är, ingen hjärtmuskelinflammation men väl en lunginflammation. Om man nu kan lita på doktorer och läkare som alla säger olika saker...

Det blir oavsett lugnt hela antibiotikakuren ut så får vi se hur kroppen känns efter det. Just nu bli jag anfådd bara av att tänka på löpning.

4 kommentarer:

Espen sa...

Bra det ikke var hjertet da!
Men veldig uflaks at du er så veldig sjuk. Misunner deg IKKE!

BLI SNART FRISK!

ps! Jeg og 3 kompiser har meldt oss på Kungsholmen Rundt 8 mai. Jeg skal også løpe Stockholm hel/halv + Varvet i år så kanskje vi sees.

Løper du varvet ?

Tobias sa...

Ja, det var skönt att det inte var hjärtat. Känner mig dock fortfarande inte helt frisk så det tar nog några dagar till innan jag vågar börja träna.

Jag springer inte varvet. Tycker det är lite tråkigt att man inte kan seeda sig från andra lopp vilket gör att man första gången hamnar väldigt långt bak, därför har jag valt att inte springa varvet.

Ellinors dröm sa...

Jösses vad tråkigt. Men skönt att det inte var hjärtat iaf. Krya fint.

Tobias sa...

Tack! Blir piggare och piggare för varje dag. Nu är det nog snart dags för lite lättare träning.