söndag 10 oktober 2010

Sju(k) dagar, en vecka

Jag är förkyld. Trodde att det skulle ha gått över till nu eftersom det bröt ut i måndags. Man brukar ju säga att en förkylning håller i sig en vecka. Igår var jag riktigt hängig så en vecka verkar vara i minsta laget på den här förkylningen.

Det gör att Växjö Marathon ligger i farozonen nästa helg. Vi får se när jag blir frisk och hur dagarna innan maran känns, jag bestämmer mig några timmar innan om jag ska springa eller inte. Förra året var jag också förkyld när det var Växjö Marathon. Verkar som att det är någon som inte vill att jag ska springa just det loppet.
Bild från Ironman på Hawaii. Lånad från ironman.com
Jag är samtidigt väldigt glad att jag inte hade planerat för och ställt in mig på att springa Hässelbyloppet som gick idag. Då hade jag varit riktigt besviken. Speciellt eftersom jag laddade igår kväll genom att titta på Ironman VM (Hawaii). Det får väl, precis som New York Marathon, bli ett långsiktigt mål att klara att kvala in till. Till Hawaii kvalar man inte på tid utan placering men det krävs i alla fall en tid under 9:30 på en Ironmantävling för att kunna kvala in. Det får bli en långsiktigt mål, med betoning på långsiktigt...

För övrigt var det näst sista simskolelektionen idag. Jag var med trots förkylning. Det har verkligen varit rolig att ha en lärare som kan tala om hur man ska göra. Jag känner att jag har fått med mig en känsla för när jag gör rätt och när jag gör fel. Nu gäller det bara att träna in att göra rätt hela tiden!

Hoppas jag är frisk när jag vaknar imorgon!

3 kommentarer:

Staffan sa...

Krya på dig. Spännande om det skulle bli en mara-start till i år. Ang NYC trodde jag att jag med sub 3:10 numera var kvalificerad vid 38 års ålder men det kanske inte stämmer. Något NYC 2011 blir det dock inte.

Snälla, bli inte så frisk så du får för dig att slå också 38:46 nu på milen i år, jag kan väl få vara snabbast på åtminstone EN distans ett tag i alla fall ;)

Tobias sa...

Tack, jag gör mitt bästa för att blir frisk. Men tiden börjar rinna ut inför Växjö känner jag...
Tror 3:10 gäller för Boston (eller Chicago) men för N.Y är det 2:55.

Du kan nog vara lugn, du kommer få vara snabbast på 10k länge nu! ;-)

Molly sa...

SV: Tack Tobias :-) Som du säger så ska jag försöka börja springa försiktigt, beta av några enstaka kilometrar successivt och gå långsamt framåt. Tänkte försöka mig på 1 kilometer i dag.

Och ja, du får krya på dig. Hoppas förkylningen släpper snart :-)