fredag 1 oktober 2010

Löpsteg på löpband

Jag springer sällan på löpband. Trivs bättre utomhus. Men nu har jag faktiskt skaffat mig ett gymkort. Eller gymkort var kanske fel att säga, men jag har fått tillgång till gym eftersom jag skaffat kort på Stockholm simhallar. Det är ju ganska mycket höst ute vilket innebär att vattnet är kallt. Alltså har jag lite mot min vilja blivit tvungen att flytta in i klorfyllda bassänger. Men eftersom jag egentligen hatar kallt vatten var valet ganska lätt.

Det här gör att jag även får tillgång till de gym som finns på simhallarna. Hittills har jag inte utnyttjat något mer än löpbanden men när andan faller på kanske det kan bli styrka någon gång under vintern också, vem vet?

Intervaller på löpband är faktiskt nästan roligt. Men bara nästan. Jag har dock upptäkt att det kastas arga blickar på mig från övriga gymbesökare när jag ställer mig på löpbandet. Det låter nämligen en del när jag springer på bandet. Ganska mycket för att vara ärlig. Jag låter som en flodhäst som rusar fram över grässlätten.

Nu håller jag ju dessa löpbandsupplevelser ganska korta så det är inget stor problem men hur ska man springa på löpband? Jag har upptäckt att om jag springer med en ordentlig hälisättning och rullar ordentligt på foten blir steget ganska tyst men när jag springer som vanligt, med landning mer mitt på foten, så låter det som bandet ska gå sönder vid varje fotisättning. Är det mitt löpsteg som suger? Skiljer det på olika löpband? Är det likadant för dig när du springer på löpband?