måndag 18 maj 2009

Skor skor skor

Febern höll bara i sig en dag sedan kände jag mig som vanligt igen. Tog det dock lugnt och vilade två dagar innan jag tränade igen. Fredag - Söndag blev det 4 pass. Fredagkvällen bjöd på en lugn 10 km runda där jag passade på att springa delar av Milspåret. Lördagen blev det två rundor. Först en sväng med sonen i joggingvagnen runt ett djurgården fullt med folk vilket gjorde det något jobbigt att ta sig fram. Sedan på kvällen en ny runda runt djugården denna gång utan vagn och med betydligt mindre folk.Igår blev det så en lite längre runda. Sprang 1:a varvet på Stockholm Marathon banan, kändes mycket bra. Men jag sprang nog egentligen lite för fort, speciellt med tanke på att jag vill vara hyfsat pigg i benen till Milspåret imorgon så jag klev av efter 20km. Lite längre och långsammare hade väl egentligen varit bättre...
Sedan till det här med skor, jag trodde jag hade bestämt mig för vilka skor jag skulle springa maran i nu i år, men efter gårdagens pass är jag inte lika övertygad längre. Hade bestämt mig för mina "halvlätta" Adidas (260g) skor men kände mig rätt stum i benen efter 20k igår. Frågan är ju då om jag hade känt mig mindre stum med mer väldämpade skor? Eller var jag bara allmänt stum i benen?


Just nu står valet mellan Adidas CC Rotterdam IV eller Nike Air Zoom Elite+ 4 (318g) (ja jag kan hela namnen och vikten i huvuet, vilket jag även kan på mina övriga 3 par). Jag har ju två veckor på mig att komma fram till en lösning...