måndag 25 maj 2009

Klubb

Då är jag medlem i en klubb. Jag som är känd för att verkligen gilla att tillhöra sammanslutningar av olika slag och inte bestämma själv hur saker och ting ska göras.

När man är med i en löparklubb så innebär det även att man får (läs ska) springa i det officiella klubblinnet. Jag trivs inte alls med att springa i linne som klädesplagg.

Visst låter det bra, låter precis som att jag har tagit rätt beslut.

IK Jogg.se's officiella klubblinne

Men jag går faktiskt lite försiktigt fram, jag har blivit medlem i IK Jogg.se. Det innebär att det mer är en ”cyber”-klubb, det tror jag passar mig perfekt. Får tillgång till fördelen med att tillhöra en klubb och behöver inte passa tider för träningar eller vara funktionär när klubbmästerskapen eller andra klubbarrangerade lopp ska genomföras.


Vad är då fördelarna med att tillhöra en klubb? Det finns säkert massor av fördelar men i mitt fall är det framförallt en fördel. Jag får anmäla mig till elitklassen i de lopp jag deltar i. Det innebär alltså att jag inte behöver springa motionsklass . I många lopp (framförallt det något mindre) betyder det att man får starta något längre fram och inte behöver slåss med hela buffelhjorden i starten.


Första loppet som elitklassdeltagare ser ut att bli Falkensbergs Stadslopp.