fredag 26 juni 2009

Vad tävlar du mot?

Själv tävlade jag mot en sightseeing-båt längs med Djurgårdskanalen idag. Jag vann! Ok, den åker inte speciellt fort men det är ju vinsten som räknas. Jag har en tendens att tävla mot olika saker när jag är ute och springer men väldigt sällan mot andra löpare, blev t ex omsprungen idag utan att det bekom mig det minsta eller lite sved det men det var efter jag vunnit mot båten och jag var trött.

Jag tävlar hellre mot bilar, båtar, bussar, spårvagnar, cyklister ja oftast är det fordon av olika slag. Självklart kan jag ibland tävla mot träd och lyktstolpar också, speciellt när jag vill ha en säker seger.

Tävlingen med båten bidrog givetvis till att jag öppnade för hårt idag igen. Men även en viss tidsbrist gjorde nog att jag öppnade lite fortare än vad jag egentligen hade planerat. Helt omedvetet så tror jag när jag börjar springa att det gör jättestor skillnad om jag springer fort eller långsamt om jag har bråttom vidare efter passet. Men de 5 minuter eller möjligen 10 som det gör spelar ju oftast mindre roll i det stora hela. Ändå har jag svårt att springa långsamt när jag har bråttom.

Givetvis höll det inte hela vägen idag heller och även nu beror det ju på mitt ofrivilliga träningsuppehåll som gjort att jag tappat en del fart och framförallt uthållighet.

Men idag har jag även en del andra saker att skylla mig själv för att det var tungt. Dock inte mitt skadade revben för det kändes riktigt bra idag, kände bara av det lite diffust vid några tillfällen.

Men en riktigt stor kebabpizza till lunch låg som en klump i magen och glassen precis innan jag stack iväg hjälpte nog inte heller till, gjorde att jag fick näst intill håll och kände mig rätt tung. Men det är grymt gott med kebabpizza. Vill du smaka grymt bra kebabpizza ska du för övrigt ta dig till Solna och besöka Pizzastugan.

Nästa pass, som förhoppningsvis blir imorgon eller på söndag eller både och om jag har tur, ska jag springa långsamt. Nu är jag nämligen riktigt sugen på att springa långsamt.

10k@5:00