tisdag 9 juni 2009

Tiger Balsam

Jag är fascinerad. Har aldrig tidigare använt Tiger Balsam eller liniment överhuvudtaget. Men eftersom jag besökte apoteket i helgen och köpte på mig lite smärtstillande så åkte det med en burk Tiger Balsam också.

Tiger Balsam är grymt. Vad det är för något och om det fungerar på riktigt har jag ingen aning om men det märks när man använder det. För det första har vi lukten, jag återkommer till den strax. När man smörjt in lite på skinnet börjar det ganska kort efter att kännas kyligt och kallt. Det känns alltså ganska fort att det händer något. Sedan blir det varmt och sedan kommer en helt fantastisk brännande känsla, som beror lite på hur mycket man har använt. Ett rejält lager och det bränner riktigt fint i skinnet. Om det här gör någon skillnad för det onda vet jag inte men det gör i alla fall att man glömmer bort smärtan för en stund.

Sedan har vi det här med lukten. Det luktar ganska starkt. Vet inte riktigt vad jag tycker om lukten. Jag är helt på det klara med att det inte luktar gott om någon annan använder det. Men att använda Tiger Balsam utan lukt på mig själv skulle nog ta bort känslan och den psykologiska effekten lite. Provade nämligen att även köpa ormsalva som är någon form av luktfritt liniment för att på så sätt kunna använda det även lite på jobbet. Gav ingen effekt alls...kände ingenting, förmodligen för att det är just luktlöst. Alltså vill jag ha Tiger Balsam med lukt men inte på andra...

Någon löpning blir det inte just nu. Försökte mig på att springa i söndags. När jag hade sprungit dubbelvikt i 300 meter samtidigt som jag höll andan för att jag hade så ont i revbenen på vänster sida så insåg jag att det var nog ingen idé att fortsätta. Så jag fick vända och lunka hem igen. Och det dröjer nog några dagar till för det har inte blivit speciellt mycket bättre sedan dess.