onsdag 24 november 2010

Vägval

Jag gjorde ett dåligt vägval idag. Valde att springa över Gärdet. Ett öppet fält med en decimeter snö över fältet och gångbanan som gick tvärs över fältet. Lägg till mörker, snöande och en kraftig vind och det var omöjligt att avgöra var gångbanan var. Det var bara blunda och springa. Om jag sprang på gångbanan? Ingen aning!
Trots detta inser jag att jag trivs betydligt bättre på vintern än på hösten. Trots ovanstående väderbeskrivning springer jag mycket hellre en kväll som denna än en mörk, rå och kall höstkväll. Snön ger mig glädje på löprundorna, det blir lite mer äventyr att springa. Det inbjuder kanske inte till några snabbare pass men det är perfekt för lugnt lågpulsande i snön. Det passar mig perfekt, i alla fall när det inte är tävlingssäsong. 

5 kommentarer:

Odda sa...

Plus att det blir betydligt ljusare och trevligare med lite snö på backen. Men som sagt det är svårt att hålla något högre tempo.

Ingmarie sa...

Jag gillar med snön. MYCKET mer än slask och regn. Grått och trist.Just nu är det PERFEKT ute. :-)

Staffan sa...

Läget? Du ligger lite lågt med både träning och bloggande just nu ser jag. Förkylt igen eller bara motivation-och tidsbrist?

hempa sa...

Hallå Tobias! Long time... :-)

Vi ser till att träna på nu trots mörker, kyla och allmän seghet och så njuter vi i vår när mödan belönas.

Tobias sa...

@Staffan - Tidsbrist får man nog kallade för tillfället. Motivationen är det egentligen inget fel på. Även om jag längtar till sol och värme :-)

@hempa - Absolut. Det märkligaste av allt är att det jag har lättast att träna just nu är simningen... ;-)
Men du kan vara lugn, jag tränar i alla fall lite mer än jag bloggar just nu...