tisdag 2 november 2010

Punkter

Jag har en benägenhet att bygga upp mina löprundor på punkter. Alltså punkter som jag ska springa till eller förbi. Igår bestod löprundan av Radiohuset, Blasieholmen, Stadshuset, Karlberg. Dessa punkter kan ju egentligen ge nästan vilken runda som helst, men för mig är det en bestämd sträcka. Fördelen med "punktupplägget" är att rundan blir uppdelad i mål. Varje gång jag når en av mina punkter har jag ju nått ett av delmålen.
Hittills har jag inte tänkt så mycket på det här utan bara automatsikt tänkt vilka olika sakerna jag ska springa förbi. Funderar på att börja utveckla det här för att göra löprundorna lite mer inspirerande. T ex välja ut några punkter och sedan välja att första punkten ska jag springa kortast möjliga väg till. Andra punkten måste jag springa motsols till. Tredje punkten måste ta xx-tid innan jag når (kan ju både var kort eller lång tid) och så vidare.

Om inte annat kan det ju inspirera till att springa på lite nya gator...

4 kommentarer:

Morgan sa...

Bra idé! Jag brukar själv tänka på var jag springer utifrån vissa utvalda punkter, och gärna med bestämda avstånd mellan dem på jämna kilometrar, men jag har inte tänkt på att springa sträckan däremellan på något speciellt sätt. Det kan nog göra det hela lite roligare.

Odda sa...

Alltid roligt med nya idéer som kan pigga upp träningspassen.

Ingmarie sa...

Så där har jag alltid tänkt.Utan att jag tänkt på det. Förrän nu. :-)Fast jag har nog aldrig velat ta kortaste vägen. ;-)

Tobias sa...

Så bra att man kan komma med en ny idé ibland. Det är inte ofta, men ibland så... :-)