fredag 3 juli 2009

Kontraster

Kontrasterna är påtagliga när jag väljer att springa till jobbet istället för att susa fram på E4:an. Helt plötsligt känns trafik, hus, människor och stadsliv ganska långt bort. Istället är det grusvägar, öppna fält, djur och landsbygd som skapar stämningen. Och det är alltså inte mer än 20 minuters löpning från city.


Idag var det ett par riktigt trötta ben som gav sig iväg utan att ha vaknat. Efter 3 kilometer började benen vakna till liv och nästa 3 kilometer var de behagligaste att springa. För efter halva sträckan var det kontraster i min kropp. Benen ville gå och lägga sig igen medan magen nu istället började vakna. Magen gjorde sig mer och mer påmind och sista 2-3 kilometrarna var en kamp, vilket kilometertiderna på runt 6:30 också visar. Jag vann och magen fick vänta tills vi var ute ur skogen och det fanns tillgång till civiliserade faciliteter.

Det här var sista löprundan innan semestern eftersom det bara är några timmar kvar till semester. Förhoppningvis blir det minst lika mycket träning under semestern som senaste veckan men blogginläggen kanske inte blir riktigt lika frekventa.

12,5k@5:25